بازی های ویدیویی به سلامت کاربران خود کمک میکنند

بیش از 95% از جمعیت جهان حداقل از یک مشکل سلامتی رنج می‌برند. و بدتر از آن، تقریباً 2/3 میلیارد نفر با بیش از 5 ناراحتی مختلف جسمی و روحی دست به گریبان هستند. اما آیا می‌دانستید بازی های ویدیویی میتوانند باعث بهبود وضعیت سلامتی کاربران خود شوند؟

شاید از شنیدن این حرف تعجب کنید و با خود بگویید که انجام این کار چگونه ممکن است باعث ارتقای سلامتی شما شود. پس در این مطلب با شبکه مترجمین راستین همراه باشید تا بیشتر این موضوع را با هم باز کنیم.

 

اثرات بازی های ویدیویی بر روی سلامت افراد

با وجود اینکه وقوع برخی از مسائل بهداشتی اجتناب ناپذیر هستند؛ اما اکثر آنها را می‌توان ریشه‌کن کرد (به چاقی فکر کنید) و یا حداقل با اتخاذ عادت‌های سالم به حداقل رساند. اما برای افرادیکه ورزش و زندگی سالم را در اولویت قرار نمی‌دهند؛ غلبه بر موانع اولیه، کار بسیار دشواری است.

اما چه راهکاری وجود دارد؟ توسل به بازی های ویدیویی. آنها سلامت کاربران خود را به دلایل زیر بهبود می‌بخشند:

 

بازی ویدیویی مشوقی برای حرکات بدنی است

در گذشته انجام بازی های ویدیویی، تنها به تعامل دستان گیمرها نیاز داشت. اما این اصل از سال 2006 با معرفی کنسول بازی خانگی Wii تغییر کرد. این کنسول حرکات فیزیکی را به شرطی لازم برای انجام بازی‌هایی مانند Wii Sports و Wii Fit تبدیل نمود. حتی نسخه‌های بعدی Zelda نیز حرکات بدنی را در گیم‌های خود گنجاندند.

امروزه بازی‌های مختلفی حرکت را در طول گیم ترویج می‌کنند که برخی از آنها عبارتند از:

  • رینگ فیت (Ring Fit)
  • جاست دنس (Just Dance)
  • زومبا (Zumba)
  • اسپورتس پارتی (Sports Party)
  • Mario Tennis Aces

پوکمون گو به علاوه بازی جدید موبایلی "پوکمون گو (Pokémon Go)" جزء جدیدترین گیم‌های این دسته است که کاربران را به انجام حرکات فیزیکی تشویق می‌کند. بازیکنان باید برای یافتن آیتم‌ها و گرفتن پوکِمون در محیط اطراف خود (خیابان‌ها، پارک و بین مغازه‌ها) حرکت کنند. اگر گیمرها یک تخم مرغ پوکمون را دریافت نمایند؛ باید چندین کیلومتر پیاده روی کنند تا جوجه از تخم خارج شود و همین امر نقش مهمی در افزایش سطح آمادگی جسمانی آنان دارد.

خواه به دلیل نوستالژی بودن این مجموعه و خواه به دلیل اینکه این بازی یک تجربه انقلابی در دنیای گیم‌ها به وجود آورد؛ بیش از 200 میلیون کاربر پیدا کرد که همگی به دنبال پوکمون بودند. پوکمون گو در دوران اوج خود، یکی از پرکاربردترین بازی های رایانه ‌ای جهان محسوب می‌شد. این روزها تعداد گیمرهای آن کمتر شده؛ اما هنوز هم روزانه بیش از 8 میلیون کاربر فعال دارد.

 

بازی ویدیویی و سلامت کاربران

 

بازی رایانه ای به بهبود سلامت روان کمک می کند

بسیاری از کاربران در گذشته نگران بازی های ویدیویی و تاثیر آنها بر سلامت روان بودند. با این حال بسیاری از مطالعاتی که در صنعت بازی های رایانه ای صورت گرفته است، خصوصاً آنهایی که توسط هیئت رتبه بندی نرم افزارهای سرگرمی (Entertainment Software Rating Board) انجام شده‌اند؛ به این نتیجه رسیده‌اند که بازی های ویدیویی تاثیرات مثبت زیادی بر سلامت روان بازیکنان خود می‌گذارند. حتی اگر آنها حاوی خشونت باشند؛ باز هم این اصل در موردشان صدق می‌کند.

بازی های رایج در فضای مجازی مزایای زیادی دارند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • ثبات عاطفی و کاهش اختلالات عاطفی در کودکان
  • بروز احساسات مثبت
  • آرامش و کاهش استرس
  • ارتقا مهارت‌های اجتماعی
  • از بین بردن احساسات منفی مانند خشم، گناه و ناامیدی
  • کاهش اختلالات افسردگی
  • بهبود مهارت‌های اکتسابی

گیمرهمه این مزایا در زمینه سلامت روان، عمیقاً بر زندگی روزمره افراد تاثیر می‌گذارند. اما این حرف زمانی درست است که همه چیز به جای خود باشد. تمرکز صرف بر روی این بازی‌ها و دست کشیدن از سایر جنبه‌های زندگی، باعث نفی تمام مزایای بازی های رایانه ای می‌شود.

یکی دیگر از تصورات نادرست در مورد گیمرها این است که آنها را افرادی منزوی و دور از اجتماع تصور می‌کنند؛ چیزیکه زیاد به نفع سلامت روان جامعه نیست. اما این حرف همیشه درست نمی‌باشد. برخی از محبوب ترین بازی های جهان دارای اجتماعات بزرگی از گیمرها هستند و بر انجام بازی های چند نفره تاکید می‌کنند. در ضمن برخی از کنوانسیون های بازی و مسابقات ورزشی الکترونیکی در سراسر جهان وجود دارند که سالاانه میلیون‌ها نفر در آنها شرکت می‌کنند.

 

بازی ویدیویی از روند درمان بیماری ها پشتیبانی میکند

اگر چه بازی های ویدیویی مزایای زیادی در زمینه سلامت جسمی و روحی دارند؛ اما انجام آنها می‌تواند پشتیبان مناسبی برای روند درمان بیماری‌ها نیز باشد. بازی Re-Mission یکی از نمونه های مثبت تاثیر بازی های ویدیویی بر روی درمان بیماران بستری شده در بیمارستان است؛ این گیم برای حمایت از بیماران سرطانی توسعه یافته است. بازیکنان در آن رباتی را کنترل می‌کنند که با سلول‌های سرطانی در حال مبارزه است و تجربیات مشابهی با بیماران سرطانی را به تصویر می‌کشد؛ از جمله:

  • غلبه بر عفونت‌های باکتریایی
  • مدیریت حالت تهوع و سایر عوارض جانبی روند درمان
  • پایبندی به پروتکل‌های درمانی

یک مطالعه بین المللی در مورد بازی های رایانه ای نشان داده که آنها تاثیر مثبتی بر روند درمان کودکان دارند. این کار به غیر از بهبود مشکلات ذهنی، دارای مزایای دیگری نیز است. زیرا کودکان با انجام این گیم‌ها، بیشتر با سرطان و سایر موضوعات مرتبط با بیماری خود آشنا می‌شوند. مطالعاتی که بر روی اثرات مثبت بازی های ویدیویی صورت گرفته‌اند؛ بهبودهای زیر را نشان داده‌اند:

  • 69% ارتقا نتایج روان شناختی
  • 59% بهبود نتایج فیزیوتراپی، و
  • 42% کاهش احساس درد.

 

کلام پایانی؛ ترجمه و بومی سازی بازی را از یاد نبرید

حال که با اثرات مفید بازی های ویدیویی آشنا گردید؛ به یاد داشته باشید که در صورت عدم درک آنها توسط گیمرها، آنها نمی‌توانند از بازی لذت ببرند. به همین دلیل ترجمه و بومی سازی بازی های ویدیویی برای افزایش تاثیرشان حیاتی است.

در واقع انجام این کار به شما امکان می‌دهد تا تقاضا ایجاد کنید، پایگاه کاربران خود را توسعه دهید و در نهایت برای شرکتتان درآمد کسب نمایید. پس به خدمات مجموعه راستین در این زمینه توجه داشته باشید و از کارشناسان این پلتفرم برای انجام خدمات زبانی خود کمک بگیرید.