راهنمای مختصر وگان و گیاهخواری در آلمان

اگر از یک رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنید؛ شاید در ابتدا حضور در سرزمین سوسیس برایتان چالش برانگیز به نظر برسد. اما این نباید باعث شود فکر کنید تمام مردم این سرزمین گوشتخوار هستند. بسیاری از آلمانی‌ها به رژیم غذایی خود و تاثیر آن بر محیط زیست توجه می‌کنند؛ به همین دلیل گیاهخواری در چندین دهه گذشته همواره رو به رونق بوده است. پس اگر کنجکاو شده‌اید درباره وگان و گیاهخواری در آلمان بیشتر بدانید؛ پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مطلب شبکه مترجمین راستین با ما همراه باشید تا با هم بیشتر با روند گیاهخواری در این سرزمین آشنا شویم.

 

تاریخچه و آمار گیاهخواری در آلمان

گرچه آلمان به سوسیس و سایر غذاهای گوشتی معروف است؛ اما وگان و گیاه ‌خواری سال‌‌هاست در این کشور در حال افزایش است. شرکت‌ها بیش از هر جای دیگری در جهان، محصولات وگان را به بازار آلمان عرضه می‌کنند؛ در واقع جمعیت افراد گیاهخوار هر ساله در این کشور بیش از 12 درصد رشد می‌کند.

گیاهخواری در آلمان سابقه‌ای طولانی دارد. تئودور هان (Theodor Hahn)، داروساز معروف در دهه 1850 گیاهخوار شد و در تمام زندگی خود از رژیم‌های بدون گوشت حمایت کرد. کمی بعد در سال 1890، اولین سازمان گیاهخواری در لایپزیگ (Leipzig) تاسیس شد. اکنون با گذشتن بیش از 100 سال از آن تاریخ، حدود 5 درصد از جمعیت آلمان گیاهخوار و 1 درصد آنها وگان هستند؛ از اینرو مصرف گوشت هر ساله در این کشور رو به کاهش بوده است.

امروزه در آلمان یک کمپین سالانه به نام Veganuary، ژانویه هر سال برگزار می‌شود. شرکت‌ کنندگان این برنامه که سالانه تعداد آنها به یک میلیون نفر می‌رسد یک رژیم غذایی گیاهی را دنبال می‌کنند. در مدت برگزاری این کمپین شرکت‌‌های بزرگی مانند دویچه بان (Deutsche Bahn) و سوپر مارکت‌‌های زنجیره‌‌ای انواع غذاهای گیاهی را عرضه می‌کنند.

 

گیاهخواری

 

خوراکی های وگان آلمانی

درست است که آلمانی‌ها گوشت را دوست دارند؛ اما با جایگزین‌های گوشت بیگانه نیستند. به عنوان مثال شرکت Rügenwalder که یکی از بزرگترین شرکت‌های تولید کننده گوشت در آلمان است؛ از سال 2014 جایگزین‌های گیاهی و وگان را برای محصولات گوشتی خود عرضه می‌کند. از سال 2020 تعداد محصولات گیاهی این شرکت نسبت به محصولات گوشتی آن بیشتر شده است.

اما مردم آلمان علاوه بر این غذاهای جایگزین، غذاهای سنتی زیادی برای افراد گیاهخوار دارند. مثلاً رسمی به عنوان فصل سالانه مارچوبه (Asparagus Season) در این کشور وجود دارد که به معنی خوردن غذاهای تماماً گیاهی است. غذاهای معمولی آلمانی بدون گوشت زیادی وجود دارند که زائرکرات یا Hefeklöße یکی از محبوب‌ترین آنهاست. در ضمن شیرینی‌های آلمانی چیزی نیستند که بخواهید از دست بدهید.

 

پیدا کردن راه خود به عنوان یک گیاهخوار در آلمان

گیاهخواری و وگانیسم در 10 سال گذشته در آلمان راه زیادی را پیموده است. زمانی یافتن شیر سویا در این کشور کاری چالش برانگیز بود؛ اما اکنون اکثر سوپر مارکت‌ها انواع غذاهای گیاهی را ارائه می‌دهند. برای اینکه راحت‌تر بتوانید غذاهای گیاهی را در آلمان پیدا کنید؛ بهتر است به دنبال محصولاتی باشید که دارای برچسب‌های vegan یا vegetarian هستند. حتی فروشگاه‌های شهرهای کوچک نیز معمولاً این روزها یک بخش جداگانه برای عرضه محصولات گیاهی دارند.

البته بسته به منطقه گاهی اوقات یافتن غذاهای گیاهی در رستوران‌ها کمی چالش برانگیزتر است؛ زیرا در شهرهای بزرگتر تقریباً همه رستوران‌ها غذاهای بدون گوشت دارند، اما در مناطق کوچکتر افراد گیاهخوار معمولاً در هنگام مراجعه به یک رستوران باید بپرسند که آیا چیزی در منوی رستوران برای آنها وجود دارد یا خیر. بهرحال نگران نباشید؛ حتی اگر در منوی رستوران چیزی برای شما نباشد، باز هم سرآشپز می‌تواند خوراکی برایتان تهیه کند. کافی است وارد یک رستوران شوید و سوالات زیر را بپرسید:

Haben Sie auch eine vegane Option?

آیا غذای وگان دارید؟

Können Sie das vegetarisch machen?

آیا می‌توانید این غذای گیاهی را درست کنید؟

Könnte ich das ohne Fleisch haben?

آیا می‌توانم این غذا را بدون گوشت بخورم؟

 

وگان

 

جمع بندی

اگر از رژیم غذایی گیاهی تبعیت کنید؛ بدانید که در آلمان تنها نیستید. به هر حال حدود یک میلیون گیاهخوار این کشور به شما کمک می‌‌کنند راه خود را پیدا کنید. سوپر مارکت‌ها، رستوران‌‌ها و تولید کنندگان مواد غذایی آلمانی سال‌هاست در حال ارائه غذاهای گیاهی مناسب هستند. پس با خیال راحت به این کشور زیبا سفر کنید و از غذاهای گیاهی خوشمزه آن لذت ببرید.

 

در ادامه حتما بخوانيد: آشنایی با قوانین عجیب و غریب آلمان