10 غذای سنتی فرانسوی که ارزش امتحان دارند

فرانسه همواره در لیست برترین مقاصد گردشگری جهان بوده است؛ مناظر خیره کننده، تاریخ غنی و البته غذاهای این کشور باعث شده‌اند تا فرانسه به چنین جایگاهی برسد. در هر منطقه این کشور غذاهای مختلف با استفاده از مواد اولیه محلی سرو می‌شود؛ به همین دلیل آشنایی با غذاهای سنتی فرانسوی به معنی یک گشت و گذار کوتاه در سراسر این کشور است.

به همین دلیل ما در این گفتار شبکه مترجمین راستین فهرستی از ده غذای سنتی فرانسوی را برای شما تهیه کرده‌ایم که حتماً باید در صورت سفر به این کشور آنها را امتحان کنید. پس چه به دنبال سرو غذا در رستوران باشید و چه بخواهید به خانه یک دوست فرانسوی زبان بروید باید حتماً این غذاها را در لیست اولویت‌های خود قرار دهید.

 

خوشمزه ترین غذاهای محلی فرانسه

لیست زیر حاوی لذیذ ترین غذاهای کشور فرانسه است که اغلب گردشگران از خوردن آنها هیجان زده می‌شوند؛ بنابراین در منابع آنلاین طرز تهیه این خوراکی‌ها به آسانی یافت می‌شود.

 

1. Escargot (اِسکارگو)

Escargot

بسیاری از مردم فکر می‌کنند که حلزون خوردن فرانسوی ها در اصل یک افسانه است؛ اما اینطور نیست. حلزون‌‌ها (که در زبان فرانسوی به آنها Escargot می‌گویند) بخش مهمی از منوی رستوران‌ها در فرانسه هستند و جزء غذاهای سنتی کریسمس این کشور به شمار می‌آیند. معروف ترین خوراک حلزونی فرانسوی به منطقه بورگونی فرانش کنته (Bourgogne-France-Comté) تعلق دارد. در این غذا پوسته حلزون با سیر، جعفری و کره پر شده و در فر پخته می‌شود.

 

2. Soupe à l’oignon (سوپ پیاز)

سوپ پیاز یکی از قدیمی ترین غذاهای فرانسوی است که قدمت آن به قرن‌ها پیش باز می‌گردد. این سوپ به عنوان یک خوراک محلی معمولاً با افراد فقیر ارتباط داشته است؛ زیرا همواره غذایی راحت و ارزان بوده است. در واقع مایه اصلی آن پیاز است که به وفور در این کشور رشد می‌کند. دستور پخت مدرن این غذا از پیاز کاراملی، ورقه‌های نازک نان برشته و آب گوشت گاو تشکیل می‌شود.

 

 

3. Coq au vin (کوک او ون)

اگر نام آشپز آمریکایی جولیا چایلد (Julia Child) را شنیده باشید؛ بدون شک غذای سنتی فرانسوی کوک او ون را می‌شناسید. چایلد این خوراک لذیذ را به توده‌های مردم ایالات متحده معرفی کرد؛ این یکی از محبوب‌ترین غذاهای او بود. این غذا در اصل یک خوراک گوشت (معمولا مرغ) است که معمولاً به صورت مخلوط با کره، قارچ، آب گوشت گاو و بیکن تهیه می‌شود.

 

4. Bouillabaisse (سوپ بویاپس)

اگر به دنبال یک غذای محلی‌تر هستید؛ بهتر است سوپ بویاپس را امتحان کنید. این سوپ خوراک سنتی منطقه پروانس در شهر مارسی است. Bouillabaisse در اصل یک سوپ ماهی است و در ابتدا توسط ملوانان با استفاده از ضایعات ماهی که قادر به فروش آن نبودند درست می‌شد. اما امروزه یک غذای فرانسوی نمادین در مارسی است و شامل حداکثر شش نوع ماهی مختلف تازه می‌شود.

 

5. Ratatouille (راتاتویی)

Ratatouille

منظور ما انیمیشن راتاتویی (موش سرآشپز) محصول 2007 نیست؛ بلکه در مورد غذای سبزیجات فرانسوی صحبت می‌کنیم. منشا این غذا به نیس در جنوب فرانسه بر می‌گردد؛ اما می‌توان آن را در هر منطقه‌ای از این کشور یافت. Ratatouille نسبت به غذاهای قبلی این فهرست بسیار مدرن‌تر است؛ زیرا دستور تهیه آن در سال 1930 به چاپ رسید. دستور تهیه آن بر پایه استفاده از سبزیجات باکیفیت و تازه است و ماده اصلی آن گوجه فرنگی طعم‌دار می‌باشد. سبزیجات در اصل ستاره‌های این غذای فرانسوی هستند.

 

6. Gratin dauphinois (گراتین دوفینوس)

اسکی یک ورزش بسیار محبوب در فرانسه است؛ همین امر باعث شده که غذاهای خوشمزه و گرم فرانسوی با روزهای سرد و برفی پیست‌‌های اسکی این کشور عجین شوند. گراتین دوفینوس از منطقه دوفینه (Dauphiné) فرانسه گرفته شده و به شهر گرونوبل (Grenoble) نسبت داده می‌شود. این غذای خوشمزه فرانسوی بسیار ساده است و ترکیبی از سیب زمینی ورقه شده، خامه یا شیر و سیر است که در فر پخته می‌‌شود و لایه‌ای ترد روی آن ایجاد می‌شود. این غذا در اصل فاقد پنیر است؛ اما برخی از سرآشپزها از پنیر برای طعم دادن بیشتر به آن استفاده می‌کنند.

 

 

7. Cassoulet (کاسوله)

پیشینه این غذای فرانسوی به منطقه جنوب شرقی Languedoc-Roussillon بر می‌گردد. این غذا در اصل از لوبیا سفید، گوشت و پوست خوک تهیه می‌شود. مزه کاسوله به شدت به شیوه پخت آن بستگی دارد و باید به آرامی در یک قابلمه عمیق و گرد پخته شود. همین امر باعث شده که این غذا بسیار معروف باشد.

 

8. Crêpes (کرپ)

فرانسه به خاطر کرپ هایش معروف شده است؛ اما به طور خاص در منطقه بریتانی (Brittany)، پنکیک های گندم سیاه فوق العاده‌ای درست می‌شود. با این حال این کرپ ها در آشپزی سنتی فرانسوی شور هستند و می‌توان آنها را با مواد مختلفی میل کرد. کرپ های گندم که با افزودن کره، شکر و گران مارنیه (معروف به کرپ سوزت) یا نوتلا تهیه می‌شوند، شیرین هستند.

 

9. Tarte Tatin (تارت تاتین)

Tarte Tatin

در میان غذاهای سنتی فرانسوی، تارت تاتین احتمالاً مشهورترین دسر بعد از کرپ است. این تارت در اصل یک پای سیب کاراملی وارونه است که توسط استفانی تاتین (Stephanie Tatin) در سال 1898 درست شد. داستان از این قرار است که او با عجله یک پای سیب سنتی درست کرد و به دلیل اینکه می‌خواست سریعاً به تارت خود رنگ و بوی جدیدی بدهد؛ یک پایه شیرینی روی سیب‌ها اضافه کرد و سپس آنها را در فر پخت. در نهایت پس از پخته شدن، ظرف را وارونه کرد و چیزی را خلق نمود که ما اکنون به نام تارت تاتین می‌شناسیم.

 

10. Macaron (ماکارون)

ماکارون که جزئی جدایی ناپذیر از شیرینی های فرانسوی است؛ آخرین خوراکی سنتی است که درباره آن صحبت می‌کنیم. Macaron در اصل یک دسر ساندویچی کوچک و گرد است که لایه‌های بیرونی آن از کلوچه‌‌های بادام تشکیل می‌شود و در وسط آن فیلینگ خامه و شکلات قرار می‌گیرد. اما امروزه ماکارون تقریباً با هر طعمی پخته می‌شود از کارامل و شکلات گرفته تا ماچا. معروف ترین برند تولید کننده ماکارون یعنی La Durée در اصل یک شیرینی پزی قدیمی پاریسی است.

 

سخن آخر

این بار که به فرانسه سفر کردید بهتر است حداقل چند مورد از این خوراکی های لذیذ فرانسوی را همراه با یک نوشیدنی مخصوص امتحان کنید. اما بهتر است قبل از سفر با برخی از اصطلاحات غذایی به زبان فرانسوی آشنا شوید، تا بدانید مواد تشکیل دهنده هر دستور غذا چیست. در این صورت راحت‌تر می‌توانید غذایی را پیدا کنید که با ذائقه شما سازگار باشد.