6 نکته برای ارتقاء مهارت اسپیکینگ تافل

تمام افرادیکه می‌خواهند در آزمون تافل شرکت کنند و نمره بالایی کسب نمایند، حتما با سختی و دشواری آزمون اسپیکینگ مواجه شده‌اند و یا شاید در آینده با آن دست و پنجه نرم کنند. این سختی در پاره‌ای از اوقات به حدی افراد را دچار مشکل خواهد کرد که احتمالا موفقیت در آزمون تافل را برای آنها به یک رویا تبدیل خواهد نمود. شاید این دسته از افراد قبلا مراحل یادگیری آموزش زبان انگلیسی را به راحتی طی کرده باشند، اما در مرحله ارتقاء مهارت‌های اسپیکینگ با دردسر روبه‌رو شوند. شبکه مترجمین راستین در این گفتار برای حل این معضل یادگیرندگان زبان انگلیسی، شش نکته را برای ارتقاء مهارت اسپیکینگ تافل (TOEFL Speaking) معرفی خواهد کرد.

 

اولین نکته برای موفقیت در اسپیکینگ تافل: تمرین خلاصه نویسی کلامی

گفتگو با دیگران برای بهبود اسپیکینگ تافل

  خلاصه کردن مطالب برای اعضای خانواده جهت ارتقاء مهارت اسپیکینگ تافل  

 

یکی از بخش‌های آزمون تافل از خواندن یک متن در مورد یک موضوع خاص تشکیل شده است. وقتی شما متن را مطالعه کردید، به شخصی که در مورد همان متن صحبت خواهد کرد، گوش خواهید داد. بعد از گوش دادن به سخنان آن فرد و نکته‌برداری، از شما خواسته می‌شود تا همه اطلاعاتی را که خوانده‌اید و شنیده‌اید به زبان و کلمات مختص به خودتان بیان کنید (یعنی جملات را با نوعی ادبیات متفاوت، و در قالب جملات و عبارت‌های جدید به زبان بیاورید).

مطالعه مقالات کوتاه (به ویژه مقالات علمی و آکادمیک) و سپس خلاصه‌ کردن آنها به‌ صورت کلامی یک روش عالی برای تمرین مهارت اسپیکینگ تافل به حساب می‌آید. از دوستان، معلمین و اعضای خانواده‌تان بخواهید تا به شما در این راه کمک نمایند. فقط از نکات اصلی مقالات استفاده کنید و آنها را در ساختار جمله‌بندی خودتان به کار ببرید.

از شما انتظار می‌رود که دست به مقایسه بزنید و متن نوشتاری را با دیالوگی که شنیده‌اید، مرتبط کنید. استفاده از کلمات و عبارت‌هایی از جمله "all in all" ،"on the whole" و "generally speaking" برای بسط دادن جملات و ایجاد یک خلاصه‌نویسی کلامی عالی به درد شما خواهند خورد. این عبارت‌ها هر سه یک معنی خاص را به خواننده منتقل خواهند کرد و مترادف عبارت "in conclusion" هستند، اما توجه داشته باشید که in conclusion بیشتر برای حالت نوشتاری کاربرد دارد تا گفتاری.

 

دومین نکته برای موفقیت در اسپیکینگ تافل: یادداشت ‌برداری از محتوای صوتی

این روش همانند گام اول ارتقاء اسپیکینگ تافل به نظر می‌رسد، اما به جای بهره‌گیری از مقالات کوتاه باید از محتواهای صوتی استفاده نمایید. از منابع اینترنتی کمک بگیرید و به دنبال سخنرانی‌ها، گفتگوها و پادکست‌های حدودا دو دقیقه‌ای باشید. در زمان گوش دادن به آنها، استدلال‌های اصلی خود را یادداشت نمایید و آن را با متن نوشته مقایسه کنید. سپس با استفاده از همین نکات، خلاصه‌ای از صوت را بیان نمایید و مطمئن شوید که این کلام‌تان با مقاله اصلی مرتبط است.

 

 

سومین نکته برای موفقیت در اسپیکینگ تافل: عدم استفاده زیاد از افعال مرکب

تقریبا بیشتر آزمون‌های زبان انگلیسی به افعال مرکب (phrasal verbs) توجه ویژه‌ای دارند و قوانین مشخصی برای آنها وضع کرده‌اند. افعال مرکب در حقیقت برای آزمون‌ کتبی تافل زیاد مناسب نیستند، چون تا حدودی غیررسمی به حساب می‌آیند، اما از آنجاییکه در آزمون اسپیکینگ تافل هدف صحبت به صورت غیررسمی است، می‌توانند کاربرد داشته باشند. اما مهم این است که از آنها به درستی استفاده کنید و زیاد جملات خودتان را به اینگونه فعال مزین ننمایید. مثلا شاید در نخستین گام از شما خواسته شود تا یک روز معمولی را توصیف کنید. در این صورت شما می‌توانید به کرات افعالی مثل goes off، roll over، turn off، wake up، get up، pick up، take down و heat up را به کار ببرید، اما شاید شیوه و لحن صحبت شما به این حالت به مذاق شنونده خوش نیاید و حس جالبی به طرف مقابل منعکس نکند، پس در حد اعتدال از این دست افعال استفاده کنید.

 

چهارمین نکته برای موفقیت در اسپیکینگ تافل: ضبط صدا

ضبط صدا جهت بهبود مهارت اسپیکینگ تافل

  ضبط صدا جهت ارتقاء مهارت اسپیکینگ تافل  

 

وقتی برای هر امتحانی به ویژه آزمون تافل می‌خواهید مهارت اسپیکینگ خودتان را ارتقاء دهید و آن را بهبود ببخشید، باید تا حد ممکن تلاش کنید و صدای خودتان را ضبط نمایید. اگر ابزار مناسبی برای ضبط صدا در منزل در اختیار ندارید، نگران نباشید؛ چون منابع فراوانی برای این کار در فضای مجازی وجود دارد. ضبط مکرر صدا در صورتیکه اشتباهات گذشته تصحیح نشود، فقط وقت تلف کردن است. شما باید بررسی کنید که چه خطاهایی در حالت طبیعی صحبت کردن مرتکب می‌شوید و باید درصدد جبران آنها برآیید. به دقت به عبارت‌هایی که استفاده کرده‌اید، گوش دهید و تلفظ واژگان خود را بررسی نمایید. گوش دادن به صدای ضبط شده شاید برای هر کسی ناخوشایند باشد، اما توجه کنید که این یکی از مؤثرترین مهارت‌های تقویت اسپیکینگ تافل به حساب می‌آید.

 

 

پنجمین نکته برای موفقیت در اسپیکینگ تافل: به کار بردن زمان‌های مختلف برای افعال

همیشه به دقت سئوالات را بخوانید و به آنها گوش دهید. نکته مثبت آزمون تافل این است که شما به سئوالات دسترسی خواهید داشت و می‌توانید به آنها اشاره نمایید. این کار به شما حق انتخاب خواهد داد که از کدام زمان فعل می‌خواهید استفاده نمایید. بسیاری از دانش‌آموزان تصور می‌کنند که چون مخاطب سئوال خودشان هستند، پس باید به صورت خودکار از زمان حال ساده استفاده نمایند، در حالیکه به کار بردن زمان‌های دیگر مانعی ایجاد نخواهد کرد و توانایی بیشتر شما را انعکاس خواهد داد.

 

ششمین نکته برای موفقیت در اسپیکینگ تافل: استفاده از جملات کوتاه و جذاب

بزرگترین اشتباهی که افراد غیرانگلیسی زبان در هنگام آزمون اسپیکینگ تافل مرتکب آن می‌شوند، این است که جواب پرسش را با بیان مجدد سئوال آغاز می‌کنند. این کار به دو دلیل اشتباه است. اولا موجب اتلاف زمان می‌شود و فرصت پاسخگویی شما را محدود خواهد کرد. ثانیا این کار طبیعی نیست، چون خودتان هم حتما این کار را در زبان فارسی انجام نخواهید داد. برای اینکه در زمان فرصت‌جویی کنید، همیشه از جملات کوتاه و جذاب استفاده نمایید. در این صورت احتمال موفقیت شما در آزمون اسپیکینگ تافل به حداکثر خواهد رسید و دیگر به دنبال نکات و روش‌های بیشتر برای موفقیت در این آزمون نخواهید بود. امیدواریم این شش نکته پایانی برای جستجوهای شما باشد.