استفاده ماسک ‌های هوشمند از بلوتوث برای ترجمه گفتار

سازندگان ماسک‌های جدید هوشمند قصد دارند تا موانع زبانی را در طول همه‌گیری کووید - 19 از بین ببرند. در همین راستا آنها نوع تازه‌ای از صورتک‌ها را تا پایان سال 2021 به بازار عرضه می‌کنند که مصرف کنندگان می‌توانند به خریدشان اقدام نمایند. در واقع هدف از توسعه این محافظ‌های صورت، مبارزه با بیماری کرونا و ترجمه سخنان شخص با استفاده از بلوتوث به زبان‌های مختلف است. خوب اگر تمایل دارید درباره مکانیسم این ماسک‌ها بیشتر بدانید؛ در ادامه با شبکه مترجمین راستین همراه باشید.

 

طراحی ماسک هوشمند C-Face جهت ترجمه گفتار به زبان‌های مختلف

استارتاپ ژاپنی Donut Robotics امیدوار است تا بتواند هر چه زودتر به طرح خلاقانه ماسک‌ های هوشمند جان ببخشد. این تنها نمونه‌ای از ورود یک شرکت فناوری به حوزه محافظت در برابر ویروس نیست؛ زیرا برخی شرکت‌های دیگر مانند اپل نیز بر روی روش‌های مختلف مبارزه با ویروس کرونا، از جمله ساخت شیلدهای محافظ صورت کار کرده‌اند. با این حال این شرکت ژاپنی رویکرد متفاوتی را در پیش گرفته، و سعی کرده تا طرح‌هایش را از نو تعریف کند و قابلیت‌های جدیدی را به تجهیزات حفاظت فردی (PPE) بیافزاید.

 

معرفی ماسک C-Face

ماسک C-Face به عنوان اولین صورتکی که با تلفن‌های اسمارت کار می‌کند، معرفی شده است. شرکت ژاپنی، ماسک هوشمند تولیدی خود را تحت عنوان وسیله‌ای برای شکستن موانع زبانی و امکان استفاده از وسایل ارتباطی ایمن‌تر به بازار عرضه خواهد کرد. با این حال C-Face به عنوان PPE عمل نمی‌کند؛ بلکه به همراه صورتک سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ماسک‌های C-Face به اندازه‌ای طراحی شده‌اند که روی دیگر محافظ‌های صورت متداول پوشیده شوند؛ از این‌رو کاربران می‌توانند ضمن استفاده از تجهیزات محافظت شخصی تائید شده، از چنین ابزارهای دارای هوشی نیز استفاده نمایند. با توجه به اینکه امروزه اکثر کشورها برای کاهش شیوع ویروس کرونا به استفاده از اپلیکیشن‌ها روی آورده‌اند؛ لذا منطقی است که C-Face با استفاده از اپلیکیشن تخصصی خود ارتباطات اجتماعی با فاصله را ترویج دهد.

 

ماسک هوشمند

انجام ترجمه توسط ماسک هوشمند

 

توانایی ترجمه

به گفته شرکت Donut Robotics، ماسک هوشمند C-Face می‌تواند گفتار را به هشت زبان مختلف از جمله انگلیسی، چینی، اسپانیایی، ویتنامی، فرانسوی، کره ای، اندونزیایی و تایلندی ترجمه کند. این وسیله محافظ به صورت خودکار سخنان فرد را رونویسی (ترنسکریپشن) می‌کند؛ سپس این متن قابل انتقال به رایانه و تلفن‌های هوشمند بوده و از طریق آنها قابل مشاهده است.

 

قیمت و زمان عرضه

این ماسک هوشمند بین 37 دلار تا 65 دلار قیمت دارد و انتظار می‌رود در سه ماهه پایانی سال 2021 به بازار عرضه شود. در ضمن قرار است تامین سرمایه جمعی آن بین اواخر ژوئیه و اکتبر صورت بگیرد. هر چند ممکن است عملکرد این محافظ صورت در حال حاضر محدود به نظر بیاید؛ اما استارتاپ ژاپنی قصد دارد تا در آینده از فناوری‌های واقعیت مجازی و واقعیت افزوده هم استفاده کند.

 

آینده ماسک های هوشمند

با توجه به اینکه اکثر شرکت‌ها در حال حاضر به دنبال ارائه راهکارهایی برای تشخیص چهره‌های پوشیده شده با صورتک هستند؛ بنابراین طبیعی است که روند توسعه ماسک‌ های هوشمند صورت همچنان ادامه یابد. واقعیت این است که ایده استفاده از این وسایل محافظ شخصی مجهز به قابلیت‌های هوش مصنوعی پیشنهاد جالب و جذابی به حساب می‌آید؛ اما ظاهراً این بازار نوپا در ابتدای مسیر خود قرار دارد. در واقع قبول ماسک های هوشمندی که به شدت به تلفن‌های همراه متکی هستند دشوار است؛ چرا که بسیاری از گوشی‌های اسمارت قادرند تا به تنهایی گفتار را ترجمه کنند.

هر چند ماسک ‌های هوشمند صورت تا حدی باعث تسریع این روند می‌شوند و احتمالاً در آینده می‌توانند بدون کمک تلفن‌های اسمارت کارآیی مناسبی داشته باشند؛ اما به احتمال زیاد بقاء و پذیرش آنها منوط به بهره‌گیری از فناوری‌های AR و VR است. همچنین در حال حاضر شرکت‌هایی مانند اپل سعی در تطبیق محصولات خود با استفاده مکرر از صورتک‌ها دارند؛ بنابراین دیر یا زود شرکت‌های دیگری هم بر روی افزودن ویژگی‌های اسمارت به ماسک‌های تولیدی خود تمرکز خواهند کرد. نظر شما در این خصوص چیست؟ لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید.