4 زبان رسمی کشور سنگاپور

سنگاپور یک کشور چند فرهنگی محسوب می‌شود که این امر در زبان های ملی آن نیز منعکس شده است. چهار زبان انگلیسی، مالایی، ماندارین و تامیل جزء رایج‌ترین و پرکاربردترین زبان ها در سنگاپور هستند. این شیوه‌های کلامی منعکس کننده گروه‌های قومیتی آسیای جنوب شرقی ساکن این کشور هستند. همچنین حدود 75 درصد از مردم سنگاپور دو زبانه هستند که از این نظر بسیار بالاتر از بریتانیا یا ایالات متحده قرار می‌گیرد. پس بیایید در این مطلب شبکه مترجمین راستین بیشتر با زبان های رسمی سنگاپور آشنا شویم.

 

در سنگاپور به چه زبان هایی صحبت میشود؟

هر چند شیوه‌های ارتباطی محلی زیادی در کشور سنگاپور مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ اما فقط چند مورد آنها توسط دولت به رسمیت شناخته شده‌اند و کاربرد بیشتری در بین مردم دارند. در ادامه بیشتر به این ساختارهای کلامی پرداخته می‌شود.

 

انگلیسی

انگلیسی تنها زبانی است که تقریباً در همه جای سنگاپور می‌توانید از آن استفاده کنید. در واقع شهروندان دارای پیشینه‌های فرهنگی مختلف، از انگلیسی به عنوان زبان میانجی استفاده می‌‌کنند؛ بنابراین به عنوان مثال گویشوران مالایی می‌توانند با تامیل زبان ها ارتباط برقرار کنند. انگلیسی زبان اصلی تجاری و دولتی سنگاپور است. براساس سرشماری سال 2020 در حال حاضر بیشتر مردم این سرزمین در خانه به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. در ضمن شیوه کلامی مذکور، زبان ارتباطی مدارس سنگاپور محسوب می‌شود؛ اگر چه دانش آموزان این کشور می‌توانند به یکی از سه زبان شناخته شده دیگر نیز تحصیل کنند.

 

مالایی (Malay)

یکی دیگر از زبان های ملی سنگاپور، مالایی است و مردم مالایی به عنوان ساکنان بومی این سرزمین شناخته می‌شوند. سرود ملی این کشور به نام Majulah Singapura (سنگاپور به پیش) به زبان مالایی خوانده می‌شود. با این حال کمتر از 10 درصد مردم سنگاپور در خانه به زبان مالایی صحبت می‌کنند. مالایی در کشورهایی مانند مالزی، برونئی و اندونزی نیز رایج است.

 

کشور سنگاپور

نمایی از سنگاپور

 

ماندارین (Mandarin)

چینی تبارهای زیادی در سنگاپور زندگی می‌کنند که به انواع لهجه‌های مختلف چینی از جمله ماندارین، کانتونی (Cantonese) و هاکین (Hokkien) حرف می‌زنند. چینی‌ها بزرگترین گروه قومیتی سنگاپور را تشکیل می‌‌دهند. نخست وزیر سنگاپور در سال 1979 تکلم به زبان ماندارین را در این کشور رایج کرد و جمعیت چینی این کشور را تشویق نمود تا با زبان اصلی خود (ماندارین) با هم متحد شوند. این سیاست تا حد زیادی موفقیت آمیز بود؛ زیرا در حال حاضر اکثر چینی های سنگاپور به زبان ماندارین صحبت می‌کنند. با این وجود درصد افرادیکه در خانه از طریق ماندارین حرف می‌زنند روز به روز در حال کاهش است.

 

 

تامیل (Tamil)

تامیل زبان هندی های ساکن سنگاپور است که از ایالت تامیل نادو (Tamil Nadu) در جنوب هند به این کشور نقل مکان کرده‌اند. حدود 2/5 درصد از جمعیت سنگاپور بیشتر اوقات در خانه به زبان تامیل صحبت می‌کنند و تامیل زبان دوم 5 درصد از جمعیت این کشور است. دانش آموزان علاوه بر زبان تامیل می‌توانند به سایر شیوه‌های کلامی هندی مانند پنجابی (Punjabi)، بنگالی (Bengali) و گجراتی (Gujurati) نیز تحصیل کنند.

 

سینگلیش (Singlish)

مردم سنگاپور بیشتر ترجیح می‌دهند به جای انگلیسی آمریکایی به انگلیسی بریتیش صحبت کنند. این در حالی است که آنها زبان کریول خاص خود را دارند که معمولاً سینگلیش (انگلیسی سنگاپوری) نامیده می‌شود. سینگلیش عناصر زیادی را از زبان های دیگر سنگاپور مانند تامیل، مالایی، ماندارین و سایر شیوه‌های کلامی چین وام گرفته است.

دولت سنگاپور از سال 2000 به شدت تلاش کرده تا زبان سینگلیش را از بین ببرد، زیرا به نظر آنها این ساختار ارتباطی نادرست است؛ هر چند عمده تلاش‌های آنها با شکست مواجه شده است. در حالت کلی در حوزه‌های تجاری سنگاپور، بیشتر به انگلیسی استاندارد صحبت می‌شود. با این حال اگر زمانی گذرتان به این سرزمین افتاد؛ ممکن است اصطلاحات سینگلیش زیر را بشنوید. پس بهتر است با آنها آشنا شوید.

  • Alamak: این کلمه برای بیان بهت زدگی به کار می‌رود و چیزی شبیه Oh no (اوه نه) یا Oh my God (وای خدای من) است.
  • Chope: به معنی گذاشتن چیزی روی جایی است که رزرو کرده‌اید. در واقع این کلمه به معنی گذاشتن یک بسته کوچک دستمال کاغذی رایگان روی میز یک فود کورت، رستوران یا فست فود است؛ کاری که معمولاً در سنگاپور بسیار رایج است.
  • Tabao: در صورتیکه قصد ندارید غذای خود را روی میز یک رستوران یا مرکز ارائه مواد غذایی سرو کنید و می‌خواهید غذایتان را به صورت بسته بندی دریافت کنید؛ می‌توانید از این کلمه بهره بگیرید.

 

زبان اشاره سنگاپور

زبان اشاره سنگاپور ترکیبی از زبان اشاره شانگهایی (SSL)، زبان اشاره آمریکایی (ASL) و علائم محلی توسعه یافته است. اگر چه این شیوه ارتباطی یک زبان رسمی محسوب نمی‌شود؛ اما توسط جامعه ناشنوایان محلی به رسمیت شناخته شده است.

 

سخن آخر

اگر انگلیسی بلد باشید به راحتی می‌توانید از سنگاپور دیدن نمایید یا در این کشور کار کنید. اما اگر دوست دارید بیشتر با این کشور کوچک آسیای جنوب شرقی آشنا شوید؛ بهتر است کمی در مورد زبان های مالایی، ماندارین و تامیل اطلاعات کسب کنید. در ضمن بد نیست چند کلمه سینگلیش یاد بگیرید تا در مراکز فروش، کافه‌ها و رستوران‌ها به راحتی با مردم ارتباط برقرار کنید و دستپاچه نشوید.

 

در ادامه حتما بخوانيد: مروری بر 137 زبان مالزی