نحوه نوشتن رفلکشن پیپر (Reflection Paper)

رفلکشن پیپر نوعی مقاله رایج بین دانشجویان دانشگاه‌های بین‌المللی است که در آن با لحنی آکادمیک و در عین حال شخصی، باید تجربیات، وظایف دانشگاهی، یا نحوه شکل‌گیری درک و افکار خود درباره یک موضوع را تحلیل کرده و بازتاب دهید. در واقع در هر رشته‌ای که در دانشگاه ثبت نام می‌کنید؛ لازم است تا نظر خود را درباره برخی مسائل در قالب مقاله بازتابی بیان نمایید. شاید این کار کمی سخت به نظر برسد؛ اما نگران نباشید. شبکه مترجمین راستین آنچه که در زمینه نوشتن رفلکشن پیپرها مهم است را در این مطلب عنوان خواهد کرد و با ذکر نکات مفید، روند نوشتن آنها را برایتان آسان خواهد نمود.

 

رفلکشن پیپر چیست؟

نوعی مقاله است که از شما می‌خواهد تا نظرتان را درباره موضوعی خاص بنویسید و نوشته‌های خود را با مشاهدات و مثال‌های شخصی پشتیبانی کنید. اینگونه مقالات در مقایسه با سایر متون علمی و دانشگاهی، این امکان را برایتان فراهم می‌کنند تا دیدگاه‌های خود را بنویسید و جالب اینکه در آنها هیچگونه پاسخ اشتباهی وجود ندارد. این نظر شماست و در آن موظف هستید افکارتان را به گونه‌ای بیان نمایید تا برای هر خواننده‌ای که مقاله را می‌خواند قابل درک و روشن باشند.

از نظر موضوعی هم هیچ محدودیتی وجود ندارد. مثلاً می‌توانید درباره این موضوعات مطالبی را به رشته تحریر درآورید: آیا فکر می‌کنید بیگانگان وجود دارند؟ برنامه تلویزیونی مورد علاقه شما کدام است؟ و یا نظرتان در مورد واژه واکسن چیست؟ در واقع تقریباً در مورد هر چیزی می‌توانید بنویسید. سه نوع رفلکشن پیپر وجود دارد که با توجه به نحوه جمع‌بندی مقاله و لحن نوشتاری آن ممکن است تا اندازه‌ای متفاوت به نظر برسند.

نوع اول، رفلکشن پیپر آموزشی است. در این مقاله کارتان نوشتن نقد و بررسی خود درباره کتاب، فیلم یا سمیناری است که در آن شرکت کرده‌اید؛ البته به شیوه‌ای که گویا قصد دارید آن را به خواننده آموزش دهید. نوع دوم، مقاله بازتابی حرفه‌ای است که معمولاً توسط کسانیکه در بخش‌های آموزشی یا روانشناسی تحصیل و کار می‌کنند، نوشته می‌شود. به عنوان مثال ممکن است این نوشته در مورد بازتاب رفتار کسی باشد. آخرین آنها هم رفلکشن پیپر شخصی است که در آن فرد به بررسی افکار و احساساتش در مورد یک موضوع شخصی می‌پردازد.

 

چگونگی شروع مقاله بازتابی

اولین کاریکه در هنگام شروع به نوشتن یک رفلکشن پیپر باید انجام دهید، این است که در هنگام یادداشت‌ برداری مقاله خود، آن را به صورت کامل بخوانید. برای نمونه فارغ از موضوع مورد بحث باید بتوانید ایده‌ها و مفاهیم کلیدی فعالیت‌ها، کتاب‌ها و مقالات علمی خود را کاملاً برجسته کنید.

نوشتن رفلکشن پیپر را با جمع‌بندی مفاهیم اصلی یادداشت‌هایتان شروع کنید تا ببینید که آیا مقاله شامل تمام اطلاعات مورد نیاز برای خوانندگان است یا خیر. افزودن نمودارها، جداول، شکل‌ها و فهرست‌ها نیز کمک می‌کنند تا ایده‌های خود را به شیوه‌ای بهتر به مخاطب منتقل نمایید. پس از اینکه خواندن مقاله را به اتمام رساندید، وقت ایده‌پردازی است. یک روش ساده برای ایده‌پردازی در رفلکشن پیپرها وجود دارد؛ تنها کافی است به سوالات زیر پاسخ دهید:

  • مقاله چگونه بر شما تاثیر گذاشت؟
  • این نوشته چگونه توجه خوانندگان (و یا همه) را به خود جلب می‌کند؟
  • آیا این اثر نظرتان را در مورد چیزی تغییر داده است؟ اگر چنین است؛ نحوه تاثیر‌گذاری آن را توضیح دهید؟
  • آیا مقاله سوالی برایتان باقی گذاشته است؟
  • آیا هنوز هم موضوعات مهم رسیدگی نشده‌ای وجود دارند که در پژوهش نیامده‌اند؟
  • آیا به تجربیات قبلی خوانندگان شما ارتباط دارد؟
  • آیا تجربیات قبلی خوانندگان شما را تائید می‌کند؟

 

مقاله بازتابی

رفلکشن پیپر (مقاله بازتابی)

 

نحوه نوشتن رفلکشن پیپر

حال که با مفهوم و نحوه شروع مقاله بازتابی آشنا شده‌اید؛ وقت آن است تا نوشتن آن را آغاز نمایید. پس راهنمای گام به گام زیر را دنبال کنید تا بتوانید در این زمینه موفق شوید.

 

گام اول: خلق یک مضمون اصلی

پس از انتخاب موضوع باید خلاصه‌ای کوتاه درباره آنچه از تجربیات خود در مورد این موضوع فرا گرفته‌اید بنویسید. به خوانندگان خود بگویید چه احساسی درباره این موضوع دارید و سعی کنید با آنها صادق باشید. این احتمال وجود دارد که خوانندگان با نظریات شما و یا حداقل با دیدگاه‌تان ارتباط برقرار کنند و این به آنها کمک می‌کند تا درک بهتری از نوشته هایتان به دست آورند.

 

گام دوم: ایده‌پردازی درباره ایده‌ها و تجربیات مرتبط با موضوع

نقل قول‌های خاص، تمایلات خود، چیزهایی که بر شما تاثیر گذاشته‌اند و هر چیز به یاد ماندنی دیگر را در این مرحله می‌توانید به رشته تحریر درآورید. خودتان باشید و با کلمات ساده احساسات‌تان را بیان کنید.

 

گام سوم: تحلیل چرایی و چگونگی تاثیر پذیرفتن ایده‌ها و تجربیات بر تفسیرتان

ایده یا تجربیات آخرین گام خود را انتخاب کرده و آن را بیشتر تحلیل کنید. دلیل‌تان را برای موافقت یا مخالفت با آن بنویسید.

 

گام چهارم: برقراری ارتباط بین مشاهدات، تجربیات و نظرات

ایده‌ها و دیدگا‌ه‌هایتان را به هم مرتبط کنید تا بتوانید تصویری منسجم از موضوع خود خلق نمایید. در ضمن می‌توانید فرضیات خود را شناسایی کرده و در هم بشکنید؛ چرا که ممکن است آنها را در آینده به چالش بکشید. همچنین موضوعات مختلفی زمینه‌ساز نوشتن رفلکشن پیپرها هستند و بیشتر در مورد آنها نوشته می‌شوند. یکی از آنها کتاب‌ها هستند که بایستی در خصوص آنها به صورت زیر عمل نمود.

کار خود را با نوشتن برخی اطلاعات در مورد بیوگرافی نویسنده کتاب شروع کنید و طرح‌تان را خلاصه نمایید؛ البته بدون اینکه دست به افشاء پایان داستان برای خوانندگان علاقه‌مند بزنید. مطمئن شوید که نام شخصیت‌ها، مضامین اصلی و مسائل ذکر شده در کتاب را از قلم نینداخته‌اید. در نهایت دیدگاه‌هایتان را بیان کرده و در مورد کتاب اظهار نظر کنید.

 

نکات نوشتاری در خصوص رفلکشن پیپر

هر کسی شیوه نگارش خاص خود را در زمینه نوشتن رفلکشن پیپرها دارد. این در واقع یکی از زیبایی‌های آنهاست؛ چرا که در هنگام نوشتن این نوع مقالات آزادی عمل زیادی دارید. اما هنوز هم برخی نکات مفید در این زمینه می‌توانند به شما کمک نمایند. مثلاً قبل از شروع به نوشتن بهتر است چند نمونه از مقاله‌های دیگران را بخوانید. به احتمال زیاد این کار باعث می‌گردد تا درک بهتری از ماهیت مقاله بازتابی و نحوه برخورد با آن به دست آورید.

علاوه بر این هنگام انتخاب موضوع سعی کنید تا در مورد بحثی غیر معمول و به یاد ماندنی بنویسید؛ چنین چیزی به احتمال زیاد بیشتر توجه خوانندگان را به خود جلب می‌کند. هرگز کل مقاله را در یک فاصله زمانی ننویسید. زمانی که قصد دارید به نوشتن رفلکشن پیپر اختصاص دهید را به بازه‌های زمانی مختلف با حداقل یک روز فاصله تقسیم‌بندی کنید. با این کار به مغزتان فرصت می‌دهید تا افکار و ایده‌های جدیدی خلق کند. همچنین به موارد زیر نیز دقت نمایید تا مقاله بازتابی خوبی بتوانید بنویسید.

  • کوتاه و مفید: بیشتر رفلکشن پیپرها بین 250 تا 270 کلمه هستند. تغییر جهت ندهید؛ فقط اطلاعات مربوطه را درج کنید.
  • واضح و مختصر: به صورت واضح و مختصر بنویسید. از یک تز قوی استفاده کنید تا مقاله دنباله‌روی آن با همان صلابت و قدرت باشد.
  • حفظ لحن مناسب: از یک لحن حرفه‌ای و آکادمیک استفاده کنید؛ حتی اگر نوشته شما شخصی باشد.
  • ذکر منابع: از منابع موثق و معتبر به عنوان پشتیبان نظریات خود استفاده کنید.
  • پروف ریدینگ: نه تنها باید اشتباهات املایی و گرامری خود را تصحیح کنید؛ بلکه باید مقاله خود را غلط‌گیری نمایید تا کاملاً سازمان یافته و منظم باشد. به سوالاتی که در مقدمه مطرح کرده‌اید نیز پاسخ دهید.

 

نوشتن رفلکشن پیپر را آغاز نمایید

با توجه به مطالبی که در این گفتار عنوان نمودیم؛ دیگر نوشتن رفلکشن پیپر برایتان سخت نخواهد بود و می‌توانید در این مسیر وارد شوید. اگر در این حوزه تاکنون مقاله‌ای منتشر نموده‌اید و یا تجربه خاصی دارید؛ خوشحال می‌شویم تا نظرات و نکات خود را با ما در میان بگذارید.