کلمات مرتبط با مواد غذایی و نوشیدنی ها در زبان کره ای

یادگیری نام مواد غذایی به زبان کره ای بسیار مهم است؛ برخی از کلمات مرتبط با نام خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها آنقدر قدرتمند هستند که می‌توانند در رستوران‌ها شما را از مخمصه نجات دهند. پس چه بخواهید در یک رستوران کره ای غذا سفارش دهید و چه به دنبال ارتباط با یک پیشخدمت باشید؛ آشنایی با کلمات این گفتار شبکه مترجمین راستین به شما کمک می‌کند لذت غذای کره ای را بچشید. گویشوران کره ای به غذاهای خود علاقه زیادی دارند؛ به همین دلیل دوست دارند افراد خارجی نیز غذاهای آنها را امتحان کنند.

 

گروه های غذایی مختلف به زبان کره ای

وعده های غذایی کره ای معمولاً حداقل دارای پنج رنگ مختلف (سبز، قرمز، زرد، سفید و سیاه) هستند. به همین دلیل غذاهای آنها شما را به تجربه انواع طعم‌ها و مزه‌ها دعوت می‌کنند.

 

سبزیجات به زبان کره ای

مردم کره فقط برای آرام کردن قارو قور شکم غذا نمی‌خورند. آنها غذا را دارو می‌دانند، و هر وعده غذاییشان حاوی مجموعه‌ای سالم از سبزیجات است که سلول‌های بدن انسان را تغذیه می‌کنند، اندام‌ها را در حالت مبارزه نگه می‌دارند و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کنند. انواع سبزیجات رایج به زبان کره ای عبارتند از:

saenggang - 생강: زنجبیل

danggeun - 당근: هویج

insam – 인삼: جینسینگ

huchu - 후추: فلفل

yangpa – 양파: پیاز

gochu – 고추: فلفل قرمز

maneul - 마늘: سیر

mu - 무: تربچه

sangchu – 상추: کاهو

beurokkoli - 브로콜리: کلم بروکلی

gaji - 가지: بادمجان

gamja - 감자: سیب زمینی

beoseot - 버섯: قارچ

 

 

نام میوه ها در زبان کره ای

میوه ها جزء اولین کلماتی هستند که در هنگام یادگیری یک زبان جدید باید یاد بگیرید. معمولاً نام میوه ها در زبان کره ای شبیه زبان انگلیسی است و به نوعی فقط کره ای شده آنهاست. این اصل در مورد اکثر میوه ها صدق می‌کند. در زیر نام رایج ترین میوه ها در زبان کره ای آورده شده است.

orenji - 오렌지: پرتقال

mango - 망고: انبه

banana - 바나나: موز

lehmon – 레몬: لیمو

mellon – 멜론: خربزه

cheri - 체리: گیلاس

olibeu – 올리브: زیتون

painaepeul - 파인애플: آناناس

papaya – 파파야: پاپایا

tomato - 토마토: گوجه فرنگی

podo – 포도: انگور

sagwa - 사과: سیب

boksoonga – 복숭아: هلو

 

 

انواع گوشت ها به زبان کره ای

اگر چه معمولاً کره ای ها چندان در غذاهای خود مواد گوشتی استفاده نمی‌کنند؛ اما غذاهای گوشتی عالی دارند از جمله bulgogi - 불고기 (تکه های گوشت گاو کبابی) و samgyeopsal - 삼겹살 (گوشت خوک کبابی). همچنین در کره جنوبی رستوران‌های زیادی وجود دارند که 치맥 (چیماک) را به فروش می‌رسانند؛ این غذای گوشتی ترکیبی از خمیر، روغن سرخ کردنی و مرغ است که امروزه در سراسر جهان محبوب می‌باشد.

در این بین به احتمال زیاد نام کباب کره ای (Korean barbecue) را شنیده‌اید. تصور کنید به یک رستوران می‌روید و قصد دارید پولی که به سختی به دست آورده‌اید را خرج کنید. در این کشور گریل یا اجاق گاز معمولاً در میز غذا تعبیه می‌شود و شما می‌توانید خودتان گوشت را کباب کنید؛ حتی می‌توانید از آن برای کباب کردن سبزیجات نیز استفاده نمایید.

برای اشاره به گوشت های رایج در زبان کره ای از کلمات زیر استفاده می‌شود:

dakgogi - 닭고기: مرغ

origogi - 오리고기: اردک

sogogi – 소고기: گوشت گاو

mulgogi - 물고기: ماهی

dwaeji gogi - 돼지고기: گوشت خوک

seute-ik - 스테이크: استیک

beikon - 베이컨: بیکن

haem - 햄: ژامبون

 

طعم دهنده های غذا به کره ای

غذاهای کره ای به تند بودن معروف هستند. کافی است کمی از yukgaejang - 육개장 (سوپ گوشت گاو و سبزیجات) و یا هر غذای دیگری را بخورید تا متوجه شوید مزه غذاهای کره ای چقدر تند و غیرقابل تحمل است. اما نگران نباشید، غذاهای کره ای فقط تند نیستند؛ زیرا طیف گسترده‌ای از انواع طعم‌ها اعم از شیرین، ترش، تلخ و شور را شامل می‌شوند.

در ادامه چند نوع ادویه و مواد غذایی که به غذاهای کره ای طعم و بو می‌دهند را با هم بررسی می‌کنیم.

sogeum - 소금: نمک

sigcho - 식초: سرکه

ganjang - 간장: سس سویا

sultang - 설탕: شکر

gileum - 기름: روغن

milgaru - 밀가루: آرد

gyeran - 계란: تخم مرغ

beoteo - 버터: کره

chijeu - 치즈: پنیر

 

 

نوشیدنی ها در زبان کره ای

کره ای ها دارای انواع نوشیدنی‌های رایج، از شیر موز و چای گرفته تا نوشیدنی های الکلی هستند؛ بخشی از آنها پیشینه‌ای تاریخی دارند و سالهاست با فرهنگ مردم این مرز و بوم عجین شده‌اند. این سرزمین چای‌های زیادی نیز دارد که علاوه بر طعم منحصر به فردشان، برای بدن بسیار مفید هستند. از جمله آنها می‌توان به چای بالنگ، اومیجا، ذرت، جو، گل داوودی و آلو سبز اشاره کرد. علاوه بر این کره‌ای ‌ها آداب و رسوم خاصی برای نوشیدن مایعات دارند. به عنوان مثال باید در هنگام دریافت نوشیدنی آن را با هر دو دست بگیرید؛ با دست راست دسته لیوان و با دست چپ زیر آن.

انواع نوشیدنی های محبوب کره ای در زیر لیست شده‌اند.

mul - 물: آب

 

juseu - 주스: آب میوه

 

uyu - 우유: شیر

 

cha - 차: چای

 

 

غذاهای معروف کره ای

حال که ما انواع مواد خوراکی را به زبان کره ای مورد بررسی قرار دادیم؛ بد نیست نگاهی به دنیای رنگارنگ غذاهای کره ای بیندازیم و ببینیم بعد از ترکیب گوشت‌‌ها، سبزیجات و طعم‌‌ها در فرهنگ آشپزی کره ای چه اتفاقی رخ می‌دهد. احتمالاً عاشق برخی از این غذاها خواهید شد.

 

غذاهای حاوی برنج

bap - 밥 در زبان کره ای به معنی برنج است؛ پس هر بار که 밥 را در یک منوی غذایی می‌بینید باید انتظار یک غذای برنجی را داشته باشید. معروف ترین این نوع غذاها عبارتند از:

  • huinbap - 흰밥: برنج سفید
  • bokkeumbap - 볶음밥: برنج سرخ شده
  • kimbap - 김밥: کیمباپ؛ بسیار شبیه به سوشی است زیرا هر دو در ورقه‌های خشک جلبک دریایی پیچیده می‌شوند. با این حال 김밥 کمی شیرین‌تر است و معمولاً شامل ماهی خام نمی‌شود. همچنین با موادی چون گوشت گاو، ژامبون، گوشت خرچنگ و کتلت‌‌های گوشت خوک پر می‌شود و اطراف آن را سبزیجاتی مانند تربچه، خیار، کیمچی و برگ‌‌های پریلا احاطه می‌کنند.
  • bibimbap - 비빔밥: برنج مخلوط؛ این غذا شامل سبزیجات سرخ شده، گوشت و خمیر فلفل چیلی است که روی یک بستر برنجی قرار داده می‌شوند. شما باید قبل از مصرف این غذا همه مواد آن را با هم مخلوط کنید. گاهی اوقات یک تخم مرغ خام یا سرخ شده نیز به این ترکیب اضافه می‌شود.

 

خورشت ها

مردم کره علاقه زیادی به خوردن خورشت های زیر دارند:

  • kimchi jjigae - 김치찌개: کیمچی جیگائه (خورشت کیمچی)
  • doenjang jjigae - 된장찌개: دونجانگ جیگائه (خورشت خمیر سویا تخمیر شده)؛ شامل مجموعه‌ای از گوشت‌ها، غذاهای دریایی و سبزیجات است.
  • budae jjigae - 부대찌개: خورشت ارتشی؛ این غذا شامل سوسیس، پنیر، ژامبون و لوبیا پخته است. خلاصه بگوییم تمام چیزهایی که در یک پایگاه ارتش ایالات متحده وجود دارند همگی در یک قابلمه ریخته می‌شوند و با موادی مانند کیمچی، خمیر چیلی، نودل رامیون و انواع سبزیجات مزین می‌شوند.

 

سوپ ها

در وعده‌های غذایی مردم کره، سوپ های زیر از جایگاه مهمی برخوردار هستند.

  • samgyetang - 삼계탕: سمگیه تانگ (سوپ مرغ و جینسینگ)؛ این غذا درست مثل این است که سوپ گرم مرغ را با جینسینگ، سیر، هسته کاج، عناب و برنج چسبناک میل کنید. کره ای ها اغلب این غذا را در تابستان می‌خورند.
  • galbitang - 갈비탕: گالبی (سوپ دنده)؛ برای پختن این سوپ، دنده‌های کوتاه گوشت گاو را چند ساعت می‌پزند و سپس پیاز، تربچه، پیاز سبز، سیر، فلفل سیاه و رشته فرنگی را به آن اضافه می‌کنند. این غذای دلچسب معمولاً در مراسم عروسی سرو می‌شود؛ البته می‌توانید در تمام روزهای هفته آن را در رستوران های کره ای پیدا کنید.
  • miyeokguk - 미역국: میوک گوک (سوپ جلبک دریایی)؛ از آنجایی که سوپ جلبک دریایی سرشار از کلسیم و ید است؛ پس معمولاً پس از زایمان برای مادران سرو می‌شود. به همین دلیل به رسم ادای احترام به مادران، این غذا به طور سنتی در روز تولد به عنوان صبحانه سرو می‌گردد.

 

نودل ها

در بین جوانان کره ای خوردن نودل‌های زیر بسیار رایج است.

  • ramyun - 라면: نودل فوری؛ شبیه غذای ژاپنی رامن (ramen) است.
  • jjajangmyun - 짜장면: جاجانگمیون (نودل سیاه)؛ در این غذا نودل با خمیر لوبیا سیاه، مقداری سس سویا یا صدف، کمی گوشت یا غذاهای دریایی و مقداری مواد معطر و سبزیجات سرو می‌شود. به همین دلیل مانند یک جوهر مرکب روی رشته فرنگی به نظر می‌رسد و واقعاً خوشمزه است.
  • naengmyun - 냉면: نائنگ میون (نودل سرد)؛ یک غذای تابستانی است که همانند نودل داغ زمستانی، دلچسب و خوشمزه است.

 

مخلفات

در زبان کره ای به مخلفاتی که روی میز شما را پر می‌کنند، banchan - 반찬 گفته می‌شود. در فرهنگ مردم کره برخلاف فرهنگ غربی که سوپ، پیش ‌غذا، سالاد، غذای اصلی و دسر در زمان‌های مختلف سر سفره قرار می‌گیرند، غذاها به یک باره سرو می‌شوند.

آنچه اولین بار روی میز قرار می‌گیرد، در زبان کره ای bansang - 반상 نامیده می‌شود. این شامل یک کاسه سوپ و یک کاسه برنج است که در کنار هم قرار می‌گیرند. در کنار آنها چاشنی‌هایی مانند فلفل قرمز و سس سویا می‌آید. غذاهای داغ مانند خورشت‌ها در سمت راست شما قرار می‌گیرند. ظروف سرد در سمت چپتان خواهند بود. مخلفات هم جلوی چاشنی‌ها، در ردیف سوم سفره جای می‌گیرند.

وقتی به همه اینها با هم نگاه می‌کنید می‌توانید تمام رنگ‌های مختلف و طعم‌های متنوع را تصور کنید. مخلفات هر کدام مزه‌های مختلفی دارند و هیچ ترتیب مناسبی برای خوردن آنها وجود ندارد. شما می توانید هر زمان که خواستید در طول یک وعده غذایی آنها را سرو کنید.

چند نمونه از 반찬 عبارتند از:

  • kimchi - 김치: کیمچی
  • japchae - 잡채: چاپچائه (نودل شفاف مخلوط شده با سبزیجات)
  • gyeran mari - 계란말이: گیِران ماری (املت رول شده)
  • gaji namul - 가지나물: گاجی نامول (بادمجان بخارپز)
  • myeolchi bokkeum - 멸치볶음: آنچوی خشک شده

 

کلام پایانی

در این گفتار با تعداد زیادی از اسم غذاها و مواد غذایی به زبان کره ای آشنا شدید؛ بسیاری از آنها واقعاً ارزش امتحان کردن را دارند. پس بهتر است این لغت ها را به خاطر بسپارید و آنها را تمرین کنید تا بتوانید هر کلمه را به درستی تلفظ کنید. ساخت یک دسته فلش کارت هم ایده بدی نیست. در ضمن همیشه به ویدیوهای آشپزی به زبان کره ای نیز نگاهی بیندازید. این نوع ویدیوها در پلتفرم‌های آموزشی با زیرنویس‌های مناسب در دسترس هستند؛ در این صورت راحت‌تر می‌توانید کلمات ناآشنا را یاد بگیرید. در ضمن بهتر است همیشه سری به رستوران های کره ای بزنید و مزه این غذاها را واقعاً تجربه کنید تا بهتر بتوانید با آنها آشنا شوید.