نحوه تبدیل شدن به یک توسعه دهنده بازی

انسان‌ها در دوران کودکی به انجام دو کار تمایل زیادی دارند: بازی کردن یا اختراع آنها. هر چند بزرگسالان وقتی یک ایده یا یک داستان معروف را به یک بازی تبدیل می‌کنند ممکن است تنها به جنبه سرگرمی آن توجه کنند؛ اما حقیقت این است که بعضی از افراد در اصل به اختراع بازی ها به عنوان یک حرفه نگاه می‌کنند.

به این کار توسعه بازی گفته می‌شود و یک تجارت بزرگ به شمار می‌آید. گیم دولوپرها سرگرمی‌هایی را تولید می‌کنند که توسط بیش از 2/6 میلیارد گیمر در سراسر جهان و میلیاردها نفر دیگر که از طریق کنسول‌ها و رایانه‌های رومیزی به آنها دسترسی دارند، بازی می‌شوند. اما چگونه می‌توان از اختراع بازی‌های ساده دوران کودکی به یک مهندس حرفه‌ای در زمینه تولید سرگرمی‌های مدرن تبدیل شد؟

اگر قصد دارید به یک توسعه دهنده بازی (Game Developer) تبدیل شوید و یا اینکه می‌خواهید موقعیت حرفه‌ای خود را در این عرصه ارتقا دهید؛ توصیه می‌کنیم تا پایان این مطلب شبکه مترجمین راستین با ما همراه باشید چرا که قصد داریم به صورت مفصل در این باره صحبت کنیم.

 

توسعه دهنده بازی کیست؟

هر چند در بیشتر مواقع وظایف شغلی گیم دولوپرها با یکدیگر تفاوت دارد؛ اما همچین شخصی در حالت کلی یک مهندس نرم افزار یا کدنویس است که به تولید یک بازی ویدیویی یا رایانه‌ای کمک می‌کند.

 

توسعه دهنده بازی چه کارهایی انجام می‌دهد؟

توسعه دهنده بازیپرسیدن این سوال مانند این است که بپرسیم یک کارگر ساختمانی در طول روز چه کارهایی انجام می‌دهد؟ پاسخ این پرسش به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ زیرا ممکن است یک توسعه دهنده بازی روی یک یا بسیاری از جنبه‌های تولید یک گیم کار کند. به عنوان مثال شاید کدهایی را به عناصر بصری اختصاص دهد؛ در حالیکه وظیفه دیگرش ایجاد تغییرات در نسخه‌های بتا بازی های ویدیویی است، و یا ممکن است رابط گرافیکی یا عناصر بصری را طراحی کند.

شرکت‌های بزرگ معمولاً توسعه دهندگان زیادی را به استخدام خود در می‌آورند و به هر یک از آنها وظیفه ساخت بخش کوچکی از بازی های رایانه‌ای را محول می‌کنند. اما برخی از توسعه دهندگان فقط برای خودشان کار می‌کنند و کل بازی ویدیویی از مفهوم اولیه تا زمان انتشار را به تنهایی می‌سازند.

 

توسعه دهندگان بازی در چه دسته هایی می‌توانند فعالیت داشته باشند؟

گیم دولوپر یک اصطلاح گسترده است و سرگرمی‌های زیادی را شامل می‌شود. اگر نگاهی به اپ استور یا گوگل پلی بیاندازید؛ با یک نگاه به تنوع بیشمار بازی ها پی می‌‌برید. به همین دلیل اکثر توسعه دهندگان بازی فقط در ساخت یک نوع گیم خاص تخصص دارند. برخی از محبوب‌ترین دسته بندی بازی ها عبارتند از:

  • بازی های سندباکس: در بازی های سندباکس (Sandbox Games) قوانین و محیط گیم معرفی می‌شود؛ سپس بازیکن خود انتخاب می‌کند که چه کاری انجام دهد. یکی از نمونه‌های موفق در این زمینه بازی ماینکرافت (Minecraft) است که در آن بازیکن گیم خود را با یک شخصیت و انبوهی از منابع آماده برای کاوش، کشاورزی یا ساخت و ساز شروع می‌کند.
  • بازی های آموزشی: اگر می‌خواهید نحوه تبدیل شدن به یک توسعه دهنده بازی را یاد بگیرید؛ بهتر است از گیم‌هایی شروع کنید که نحوه انجام این کار را به شما آموزش می‌دهند. در این صورت کافی است وارد دنیای بازی های آموزشی (Educational Games) شوید که حجم مناسبی از اطلاعات را در قالب سرگرمی به خورد مخاطب می‌دهند. از جمله این گیم‌ها می‌توان به جدول کلمات متقاطع اشاره کرد که وسیله‌ای مناسب برای آموزش واژگان و مهارت‌های املایی به کودکان هستند.
  • بازی های موبایل: به آن دسته از گیم‌هایی اشاره دارند که برای تلفن‌های همراه طراحی می‌شوند. برخی از بازی‌ها مانند ماینکرافت در نسخه‌های مختلف موبایلی، دسکتاپی و کنسولی وجود دارند؛ در حالیکه برخی دیگر مانند پوکمون گو (Pokemon GO) منحصراً برای تلفن همراه طراحی می‌شوند.
  • بازی های ماجراجویانه و نقش آفرینی: از بازی های شوتر اول شخص مانند هیلو (Halo) و فورتنایت (Fortnite) گرفته تا بازی های داستانی مانند گریم فندنگو (Grim Fandango) می‌توان ردپای این سبک از گیم را مشاهده نمود. برخی از آنها از استراتژی و فیزیک دیجیتال بهره می‌برند؛ در حالیکه برخی دیگر خواهان غوطه ور شدن فرد در یک دنیای از پیش نوشته شده فیلم ‌مانند هستند.

 

توسعه دهنده بازی

 

چگونه می توان به یک توسعه دهنده بازی تبدیل شد؟

فهمیدن اینکه چرا برخی‌ها دوست دارند یک توسعه دهنده بازی شوند کار چندان سختی نیست. تصور کنید که شما به عنوان برنامه نویس به جای شرکت در جلسات کاری خسته کننده تصمیم می‌گیرید که چگونه ماجراجویی‌های بعدی شخصیت‌های بازی ویدیویی را ترسیم کنید. اما در اینجا بحث بر سر جالب و سرگرم کننده بودن این کار نیست؛ سوال این است که آیا تبدیل شدن به یک گیم دولوپر به عنوان یک حرفه امکان پذیر است؟

 

چه مدارکی برای این کار مورد نیاز است؟

شما برای ورود به این عرصه به طور کلی به مدرک برنامه نویسی یا علوم کامپیوتر در سطح لیسانس نیاز دارید. البته مدرک مهندسی نرم افزار نیز به کارتان می‌آید. خبر خوب این است که تمام این دوره‌ها غالباً 4 سال طول می‌کشند. اما از آنجاییکه شما با یک هدف خاص وارد این رشته‌ها می‌شوید؛ لذا خیلی زود می‌توانید در عرض چند سال وارد دنیای بازی سازی شوید.

معمولاً در این مرحله از کسی انتظار نمی‌رود مدرک فوق لیسانس یا دکترا داشته باشد. موفق شدن در این کار بیشتر با تسلط شما بر زبان‌های کدنویسی که شرکت‌ها از آنها برای ساخت گیم استفاده می‌کنند ارتباط دارد.

 

آیا می‌توان به جای مدرک به تجربه متکی بود؟

هر چند از نظر فنی به تحصیلات عالی در این زمینه نیازی نیست؛ اما معمولاً سخت می‌توان مدیران شرکت‌ها را بدون مدرک دانشگاهی راضی کرد. با این وجود برخی از شرکت‌های فعال در این زمینه معمولاً به افراد فاقد مدرک دانشگاهی این شانس را می‌دهند تا قابلیت‌های خود را ثابت کنند.

 

باید به چه زبان های برنامه نویسی مسلط بود؟

وقتی صحبت از زبان های برنامه نویسی می‌شود؛ این سوال مطرح می‌گردد که معمولاً شرکت‌ها از چه زبان‌هایی برای نوشتن کد بازی های ویدیویی استفاده می‌کنند؟ برخی از رایج‌ترین این زبان‌ها عبارتند از:

  • ++C
  • سی شارپ (#C)
  •  جاوا (Java) یا جاوا اسکریپت (JavaScript)
  • اس ‌کیو ال (SQL)
  • اچ تی ام ال 5 (HTML5)
  • سی اس اس 3 (CSS3)

در ضمن اگر دارای مهارت‌های تخصصی در بخش‌های نوظهور صنعت بازی های ویدیویی مانند واقعیت مجازی یا توسعه متاورس هستید؛ به احتمال زیاد در این زمینه به موفقیت‌های زیادی دست پیدا می‌کنید.

 

گواهینامه ها و سایر آموزش های مفید در این خصوص چه نقشی دارند؟

یک ترکیب ایده آل برای توسعه دهنده بازی که موفقیت او را تضمین می‌کند، شامل سه عامل زیر است:

  • تجربه به خصوص در زمینه شغل مرتبط با زبان‌های برنامه نویسی که در یک شرکت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ضمن برخی از دانشجویان توسعه بازی های ویدیویی سعی می‌کنند یک گیم به عنوان نمونه کار به تنهایی بسازند تا راحت‌تر بتوانند یک کار مناسب در این زمینه بیابند.
  • گواهینامه‌های تخصصی که باید در زمینه انواع خاصی از زبان‌ها یا مهارت‌ها باشند.
  • وجود پس زمینه در APIها یا رابط های برنامه نویسی کاربردی که تقریباً مورد نیاز تمام شرکت‌های فعال در زمینه توسعه بازی های ویدیویی هستند.

 

توسعه دهنده بازی

 

توصیف مشاغل توسعه دهنده بازی

اگر به توسعه بازی علاقه دارید؛ باید توجه داشته باشید که در اینجا چندین مسیر شغلی وجود دارد که می‌توانید از بین آنها آنچه که برای شما مناسب‌تر است را انتخاب کنید. پس بیایید با یکدیگر آنها را بررسی کنیم.

 

طراح بازی (موتور گرافیکی)

توسعه دهنده بازیمعمولاً عنوان شغلی توسعه دهنده بازی به همراه موتور گرافیکی که یک شرکت مورد استفاده قرار می‌دهد، مطرح می‌شود. به عنوان مثال توسعه دهنده بازی یونیتی (Unity Game Developer) یک پست رایج در آگهی‌های شغلی است. به همین دلیل باید قبل از شروع یادگیری، آگهی‌های شغلی را بررسی کنید تا ببینید شرکت‌های مورد نظر شما بیشتر از چه موتورهایی استفاده می‌کنند. بعدها می‌توانید در هنگام برنامه ریزی تحصیلی و شغلی از این اطلاعات به عنوان مرجع استفاده نمایید.

 

توسعه دهنده فرانت اند

یک توسعه دهنده فرانت اند (Front-End) کارهای گرافیکی یک بازی ویدیویی یا وب سایت را انجام می‌دهد و وظیفه طراحی رابط کاربری آنها را برعهده دارد. همچین شخصی مسئول طراحی شکل ظاهری یک محیط یا پلتفرم دیجیتال است. اگر می‌خواهید به عنوان یک توسعه دهنده فرانت اند موفق شوید؛ باید در هر دوی این زمینه‌ها مهارت داشته باشید. مهندس نرم افزار یکی از رایج‌ترین عناوین شغلی در صنعت بازی، مهندس نرم افزار است. زیرا معمولاً انتظار می‌رود وی ایده‌های گرافیکی و رابط کاربری را به کدهایی تبدیل کند که یک گیم را به راه می‌اندازند.

 

مشاغل دور کاری

از آنجاییکه کار توسعه بازی به وسیله رایانه‌ها انجام می‌شود؛ لذا می‌توان آن را مانند همه مشاغلی که به رایانه‌ها نیاز دارند به صورت از راه دور انجام داد. فهرست مشاغل توسعه دهنده بازی از راه دور در ZipRecruiter کاملاً گویای این است که حقوق آنها با باقی مشاغل یکی است؛ این به معنی وجود فرصتی مناسب برای افراد ماهری است که می‌خواهند در خانه کار کنند.

 

مشاغل فریلنسری

برای ورود به این شغل لزوماً لازم نیست تمام وقت یا پاره وقت با شرکتی کار کنید. گاهی اوقات شرکت‌ها توسعه دهندگان بازی را به صورت فریلنسری یا قراردادی برای تکمیل پروژه‌های خود استخدام می‌کنند؛ بیشتر شرکت‌ها در هنگام انجام پروژه‌هایی که چندان تخصصی نیستند از این راهکار بهره می‌گیرند. در ضمن این یک روش فوق العاده برای کسب تجربه کاری مناسب در حین یادگیری است.

 

سخن آخر

ورود به صنعت گیم کار هر کسی نیست. خلق بازی های کاربر پسند به خلاقیت، مهارت فنی و اشتیاق نیاز دارد. با این حال زمینه برای کسب درآمد کسانیکه در این حوزه تخصص دارند، همواره فراهم است. برای موفقیت در این کار باید ابتدا به فضای تقاضای شغل توجه کنید و مهارت‌هایی را برای یادگیری انتخاب نمایید که بیشتر مناسب کارفرمایان آینده هستند؛ در این صورت فرصت‌های کاری زیادی پیش روی شما خواهد بود. در صورتیکه واقعاً به این کار علاقه داشته باشید؛ در هنگام انجام آن هیچ وقت خسته نمی‌شوید.

 

در ادامه حتما بخوانيد: چگونه می توان یک پادکستر شد؟