لیست مهارت های پر درآمد و شغل های پولساز

مهارت های پر درآمد جزء قابلیت‌ها و دانش حرفه‌ای هستند که می‌توانند رقم بالایی از حقوق سالانه را برای شما به همراه داشته باشند. هر چند تعریف درآمد بالا از مکانی به مکان دیگر به دلیل تفاوت در هزینه‌های زندگی متفاوت است؛ اما یک چک دستمزد سالیانه 6 رقمی معیاری مناسب برای مهارت های پر درآمد است. اگر شما نیز می‌خواهید به جمع این افراد بپیوندید؛ کافی است مهارت‌هایی که در ادامه این گفتار شبکه مترجمین راستین معرفی می‌کنیم را یاد بگیرید و در آنها حرفه‌ای شوید.

 

مهارت های پر درآمد کدامند؟

لیست مهارت های پر درآمد زیر بدون هیچ ترتیب خاصی تهیه شده؛ اما با خواندن آن خیلی زود متوجه خواهید شد در اینجا تمرکز اصلی بر مهارت‌های فناوری اطلاعات و رایانه‌ای است که نشان دهنده اهمیت روزافزون تکنولوژی در دنیای کار است.

هر کدام از قابلیت‌های زیر امروزه بسیار پرتقاضا هستند و پیش بینی می‌شود در آینده نیز همین طور باشند. پس بیایید ببینیم که اگر به دنبال افزایش درآمدمان باشیم باید چه چیزهایی را یاد بگیریم.

 

1. توسعه نرم افزار

توسعه نرم افزار (Software Development) بهترین انتخاب برای آغاز این لیست مهارت های پر درآمد است. واژه نرم افزار در اصل به برنامه‌ها و سایر اطلاعات عملیاتی مورد استفاده رایانه یا سایر دستگاه‌های الکترونیکی اشاره دارد. امروزه با توجه به رایانه‌ای شدن بسیاری از جنبه‌های زندگی، تقاضای زیادی برای کسانی وجود دارد که می‌توانند کدهای نرم افزاری را ایجاد و اجرا کنند.

جالب است بدانید که امروزه برای کدنویسی نیازی به مدرک دانشگاهی نیست؛ چرا که دوره‌های آموزشی فشرده‌ای مانند اِدِکْس (EdX) و یودمی (Udemy) به جای چند سال می‌توانند در یک دوره فشرده چند ماهه شما را به هدفتان برسانند.

 

توسعه نرم افزار

 

2. طراحی تجربه کاربری (UX)

وظیفه طراحان UX آسان‌تر و یکپارچه کردن تجربه کاربری محصولات، خدمات و دستگاه‌های مختلف است. آنها تنها بر تجربه کاربر نهایی تمرکز می‌کنند و نقش مهمی در موفقیت تجاری یک محصول یا دستگاه دارند. در کل طراحی UX شامل عناصر روانشناسی و طراحی است، و با آگاهی تجاری و تحقیقات بازار پیوند خورده است. طراحان این عرصه معمولاً سود فراوانی در طول سال کسب می‌کنند؛ لذا انتخابی عالی برای یادگیری آنلاین است.

 

 

3. سئو

سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجوگر، یکی دیگر از مهارت‌های فنی فوق العاده ارزشمند محسوب می‌شود. هدف این شغل پولساز افزایش رتبه وب سایت‌ها در نتایج موتورهای جستجو، خصوصاً گوگل است. هر چه رتبه یک صفحه در نتایج بالاتر باشد؛ بازدید کنندگان بیشتری را به خود جلب می‌کند و این به معنی افزایش منفعت مالی برای آن کسب و کار است. بنابراین کسب و کارهایی که به دنبال حضور در فضای آنلاین هستند طالب چنین چیزی می‌باشند؛ به همین دلیل تقاضای زیادی برای افراد حرفه‌ای در زمینه سئو وجود دارد.

 

4. کپی رایتینگ

کپی رایتینگ (Copywriting) فرم تخصصی مهارت نوشتن است که بر نگارش مطالب تبلیغاتی و بازاریابی با هدف فروش یک محصول یا خدمت تمرکز دارد. این حرفه تقریباً در هر صنعتی خواهان دارد و یک فعالیت مناسب برای کار فریلنسری است؛ بنابراین بدون شک جزء مهارت های پر درآمد به شمار می‌آید. کپی رایترهای سطح بالا می‌توانند با مذاکره بخشی از سود محصول مورد تبلیغ را به خود اختصاص دهند؛ بنابراین این شغل برای افراد حرفه‌ای بسیار سودآور است.

 

5. تولید ویدیو

محتوای ویدیویی پادشاه است. تنها کافی است به رشد انفجاری یوتیوب و تیک تاک نگاه کنید تا به اهمیت این محتوای بصری پی ببرید. محتوای ویدیویی نسبت به محتوای ساده نوشتاری جذاب‌تر است، و از نظر اطلاعاتی غنی‌تر و قانع کننده‌تر می‌باشد. به همین دلیل امروزه کسب و کارها به دنبال متخصصین ماهر تولید محتوا هستند تا بازده اقدامات بازاریابی خود را افزایش دهند.

در اینجا نیز همانند مهارت های پر درآمد قبلی، راه‌های زیادی برای یادگیری نحوه تولید و ویرایش ویدیو وجود دارد. سرمایه گذاری در زمینه یادگیری این قابلیت و خرید تجهیزات مناسب، قطعاً نتیجه خوبی به بار خواهد آورد.

 

 

6. کارآفرینی

شاید شما ترجیح دهید به جای استفاده از قابلیت‌هایتان برای شخص دیگری، برای خودتان کار کنید. در این صورت باید توانایی‌های کارآفرینی خود را پرورش دهید. تعریف این مورد دشوار است زیرا همه چیز را شامل می‌شود؛ از مهارت‌های بین فردی و رهبری و مدیریت گرفته تا قابلیت‌های بازاریابی و موارد دیگر.

کارآفرینی ترکیبی از خلاقیت، نوآوری و ریسک است؛ در واقع به معنی تبدیل ایده‌ها به واقعیت و خلق فرصت‌های تجاری جدید است. منابع زیادی برای کمک به افرادی وجود دارد که دارای تفکر کارآفرینی هستند و قصد دارند توانایی‌های خود را تقویت کنند. یادگیری مدیریت کسب و کار و مشاوره با کارآفرینان موفق و نوآور، موفقیت شما را در این راه تضمین می‌کند.

 

7. دیجیتال مارکتینگ (بازاریابی اینترنتی)

دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) به تبلیغاتی گفته می‌شود که از طریق کانال‌های دیجیتال مانند موتورهای جستجوگر، اپلیکیشن‌ها، رسانه‌های اجتماعی و ایمیل ارائه می‌گردد. حتی اگر شما در زمینه بازاریابی حرفه‌ای نباشید؛ باز هم می‌دانید که امروزه این کانال‌ها مهمترین راه برای بازاریابی محصولات و خدمات هستند (به گونه‌ای که دیگر بازاریابی مبتنی بر رسانه‌های سنتی از مد افتاده است).

به همین دلیل امروزه دیجیتال مارکتینگ یک انتخاب مناسب و هوشمندانه برای یادگیری به عنوان یک مهارت پر درآمد است. در ضمن حوزه‌های تخصصی زیادی در این زمینه وجود دارند که از میان آنها می‌توان به بازاریابی محتوا، بازاریابی رسانه‌های اجتماعی و تبلیغات آنلاین اشاره نمود.

 

دیجیتال مارکتینگ

 

8. مهندسی صدا

ما قبلاً درباره تولید ویدیو صحبت کردیم؛ اما تولید محتوای صوتی نیز بسیار پرتقاضاست. امروزه تجارت پادکست‌ها در حال رونق است و بازیگران بزرگ در دنیای شرکت‌ها در این زمینه نقش پررنگی ایفا می‌کنند. البته بخش‌های سنتی فعالیت مهندسی صدا (Audio Engineering)، مانند رادیو و تجارت موسیقی نیز همچنان مطرح هستند.

شاید با خود فکر کنید که رادیو یک رسانه رو به زوال به شمار می‌آید؛ اما اینگونه نیست. امروزه محبوبیت رادیو به دلیل همه گیری کووید - 19 افزایش یافته؛ به همین دلیل همچنان محل مناسبی برای فعالیت مهندسان صدا محسوب می‌گردد.

 

9. توسعه اپلیکیشن های موبایل

این مهارت پر درآمد با توسعه نرم افزار در ارتباط نزدیک است؛ اما ارزش این را دارد که به عنوان یک قابلیت جداگانه ذکر شود. زیرا سهم بازار موبایل در زمینه مصرف اینترنت در سراسر جهان، از رایانه‌های رومیزی سنتی پیشی گرفته است (این سهم در ژانویه 2021 حدود 55% بوده که همچنان روند صعودی دارد).

عامل این رشد، افزایش میزان استفاده از دستگاه‌های تلفن همراه برای خرید آنلاین، بانکداری، اَپ‌های سبک زندگی و موارد دیگر است. از اینرو لیست تقریباً بی پایانی از فرصت‌ها برای توسعه اپلیکیشن های موبایل وجود دارد. به همین دلیل رشد و پرورش توانایی‌ها در این زمینه خاص، فرصت‌های زیادی را در اختیار شما قرار می‌دهد.

 

 

10. تجزیه و تحلیل کسب و کار

تجزیه و تحلیل کسب و کار یکی از مهارت های پرتقاضا و در حال رشد است که به شما کمک می‌کند پتانسیل درآمد خود را افزایش دهید. تحلیلگران کسب و کار با تحلیل داده‌ها به شرکت‌ها کمک می‌کنند تا محصولات، خدمات و روندهای کاری خود را اصلاح کنند؛ لذا این قابلیت در هر صنعتی مورد نیاز است. دستمزد متوسط این شغل سالیانه رقم بالایی است و پیش بینی می‌شود رشد آن بسیار بیشتر از میانگین سایر مشاغل باشد؛ پس یک حرفه مناسب برای افزایش سطح درآمد است.

 

11. مدیریت پروژه

مهارت های مدیریت پروژه (Program Management) نیز جزء توانایی‌های جهانی هستند که به شما کمک می‌کنند پول بیشتری در بیاورید. آنها به صورت خلاصه توانایی‌هایی هستند که شما را قادر می سازند کار را به موقع، با بودجه مناسب و با استفاده صحیح از منابع در دسترس به پایان برسانید. هر چه تخصص شما در مدیریت پروژه بیشتر باشد؛ درآمد بیشتری کسب خواهید کرد و آینده شغلی روشن‌تری در انتظارتان است.

 

مدیریت پروژه

 

12. مهارت های IT (فناوری اطلاعات)

همان طور که در ابتدا اشاره کردیم اگر می‌خواهید توانایی‌های خود را توسعه دهید و در یک شغل پولساز مشغول کار شوید؛ می‌توانید روی فناوری اطلاعات حساب ویژه‌ای نمایید. پس بیایید نگاهی به برخی مهارت‌های این حوزه بیاندازیم که در حال حاضر بسیار تقاضامند و پردرآمد هستند.

  • امنیت سایبری: شرکت‌ها و سازمان‌ها باید از اطلاعات و زیرساخت‌های دیجیتالی خود محافظت کنند. به همین دلیل امروزه امنیت سایبری (Cybersecurity) تقاضای بالایی دارد؛ ولی افراد ماهر در این زمینه بسیار کم هستند.
  • هوش مصنوعی: AI قرار است دنیای تجارت را متحول کند. امروزه کسب و کارهای بیشتری از آن در روال کاری خود استفاده می‌کنند؛ لذا نیاز برای متخصصان هوش مصنوعی همچنان بسیار بالاست.
  • رایانش ابری: به ارائه خدمات محاسباتی رایانه‌ای، صرفاً از طریق اینترنت گفته می‌شود. رایانش ابری (Cloud Computing) در سال 2020 بیش از 200 میلیارد دلار درآمد برای اقتصاد ایالات متحده به همراه داشته است؛ رقمی که قرار است همچنان رو به رشد باشد.
  • بلاک چین: تنها به بیت کوین اشاره ؛ بلکه قرار است پرداخت‌های آنلاین، نحوه ذخیره سازی فایل‌ها، مدیریت هویت، رای گیری ایمن، قراردادهای هوشمند و موضوعاتی از این دست را متحول کند. تقاضا در این زمینه بسیار زیاد است و رشد شغلی در صنعت مهندسی بلاک چین سریعتر از حد معمول است؛ بنابراین فرصت‌های زیادی برای کسب درآمد مناسب در این حوزه وجود دارد.
  • اینترنت اشیاء (IoT): به دستگاه‌هایی اشاره دارد که بر پایه فناوری هستند و در بستر اینترنت با اشیاء و سیستم‌های دیگر ارتباط برقرار می‌کنند (مثل یخچالی که می‌تواند به صورت خودکار مواد غذایی رو به اتمام را سفارش دهد). آینده‌ای تریلیون دلاری در انتظار این فناوری است؛ به همین دلیل دورنمای روشنی برای متخصصان ماهر این حوزه پیش بینی می‌شود.
  • برنامه نویسی: یادگیری نحوه کدنویسی، تقریباً زیربنای تمامی جنبه‌های فناوری اطلاعات است. اگر مهارت خود را در زبان های برنامه نویسی پرتقاضا بالا ببرید؛ در آمد خوبی در انتظار شماست.

 

 

13. مهارت های نرم

تمام مهارت های پر درآمدی که تاکنون ذکر کردیم جزء مهارت های سخت (Hard Skills) بودند؛ یعنی آن دسته توانایی‌های فنی خاص که به شما امکان می‌دهند تا در یک زمینه شغلی فعالیت کنید. با این حال نباید از مهارت های نرم (Soft Skills) غافل شوید؛ یعنی قابلیت‌هایی که بر نحوه همکاری شما با دیگران تاثیر می‌گذارند که از آن جمله می‌توان به توانایی‌های بین فردی اشاره کرد. رشد آنها نیز به شما کمک می‌کند تا درآمد بالایی داشته باشید؛ پس بهتر است به چند مورد نیز در این زمینه بپردازیم.

  • مهارت های رهبری و مدیریت: برای پیشرفت در حرفه خود و افزایش درآمدتان باید بتوانید دیگران را به شیوه‌ای مناسب مدیریت و رهبری کنید.
  • مهارت های حل مسئله: ارائه راهکارهای نوآورانه برای حل مشکلات کسب و کار و جلوگیری از بروز مسائل ناگوار، یک توانایی بسیار ارزشمند و مهم است.
  • انطباق پذیری: اگر بتوانید خود را با ماهیت در حال تغییر کسب و کارتان وفق دهید و توانایی‌هایتان را برای برآورده کردن تقاضاهای رو به رشد شغلی توسعه دهید؛ می‌توانید رشد روزافزون درآمد خود را تضمین کنید.
  • مهارت های قابل واگذاری (انتقال): توسعه مهارت‌هایی که در صنایع و مشاغل مختلف قابل استفاده هستند؛ انعطاف پذیری لازم را به شما می‌دهند تا به دنبال فرصت‌های شغلی جدیدتر و سودآورتر باشید. مجهز بودن به این توانایی‌ها برای کسب درآمد مناسب لازم است.
  • مهارت های همکاری: همکاری درست با دیگران، نقش مهمی در بیشتر پول درآوردن شما دارد. اینگونه قابلیت‌ها راندمانتان را در حین کار افزایش می‌دهند و در نهایت تاثیر زیادی در رشد عایدیتان دارند.

 

نحوه یادگیری مهارت های پر درآمد

خب حالا که با مهارت های پر درآمد و شغل های پولساز آشنا شدید؛ حتماً دوست دارید بدانید که چگونه باید آنها را یاد بگیرید. خبر خوب این است که ما در عصر طلایی کسب دانش زندگی می‌کنیم؛ پس فرصت‌های زیادی برای یادگیری وجود دارد. اما بهتر است از ایده‌های زیر شروع کنید.

 

1. استفاده از منابع رایگان

امروزه منابع رایگان زیادی در اینترنت، از یوتیوب گرفته تا وبلاگ‌های انجمن‌های تخصصی برای یادگیری وجود دارند. آنها به شما کمک می‌کنند تا حدی با حوزه انتخابی خود آشنا شوید.

 

2. خرید دوره های پولی

بعد از منابع رایگان باید برای افزایش سطح توانایی‌های خود به منابع پولی روی بیاورید. امروزه برخی از موسسات دوره‌های آموزشی آنلاین برگزار می‌کنند؛ در کنار آنها به موسسات آموزشی سنتی نیز نیم نگاهی داشته باشید. دانشگاه‌ها و برخی از موسسات عالی نیز علاوه بر دوره‌های آموزشی حضوری، دارای کلاس‌های آنلاین تکمیلی هستند.

 

3. مشورت با یک فرد متخصص

ایجاد ارتباطات مناسب، کلید موفقیت شغلی است؛ از اینرو بهتر است در هنگام یادگیری مهارت های پر درآمد جدید، از وجود یک فرد باتجربه که به صورت عملی در آن حوزه کار کرده بهره ببرید.

 

4. به کار بردن مهارت های جدید خود

بعد از یادگیری، نوبت به عملی کردن مهارت‌ها می‌رسد؛ اما این به معنی پیدا کردن کار تمام وقت و یا کارآفرین شدن در آن حوزه خاص نیست. فعالیت به صورت فریلنسری به شما این امکان را می‌دهد تا آموخته‌های جدید خود را در عمل به کار بگیرید. برای شروع می‌توانید از پلتفرم‌های داخلی استفاده کنید.

 

سخن آخر

قسمت اعظم مهارت های پر درآمد و شغل های پولساز بر روی فناوری اطلاعات تمرکز دارند؛ اما شما برای موفقیت در این زمینه به قابلیت‌های نرم مختلفی نیز نیاز دارید. برای یادگیری آنها از تمام فرصت‌های یادگیری موجود، اعم از رایگان و پولی استفاده کنید. در حالت ایده‌آل شما به همراهی یک فرد متخصص نیاز دارید تا در مسیر حرفه‌ای شدن به شما کمک کند. سپس باید از توانایی‌هایی خود استفاده کنید؛ خواه از طریق کار تمام وقت و خواه از طریق کارآفرینی و فریلنسری.