آیا آلمان امن ترین کشور جهان است؟
- 17 خرداد 1402
- فراتر از ترجمه
آلمانی ها به پیروی از قوانین شهرت دارند؛ این خصیصه را میتوان در هر زمینهای مشاهده کرد چه در هنگام عبور از خیابان و چه در یک قرار ملاقات ساده. با توجه به این کلیشه انتظار میرود نرخ جرم و جنایت در آلمان نسبتاً پایین باشد. بالاخره چه کسی جرات میکند در کشوری که مقررات بر همه جای آن سایه افکنده است مرتکب جرم و جنایت شود.
اگر چه ممکن است این کلیشه منصفانه یا دقیق نباشد؛ اما حقیقت این است که آلمان یکی از امن ترین کشورهای جهان است. زیرا نرخ جنایات خشن، دزدی و فساد در آن بسیار پایین است. در ادامه این مطلب قصد داریم دقیقتر به این موضوع نگاه کنیم پس لطفاً با شبکه مترجمین راستین همراه باشید.
نرخ جرم و جنایت در آلمان
جنایتهای خشونت آمیز در آلمان بسیار غیر معمول هستند؛ به همین دلیل میتوانید به راحتی در خیابانهای این کشور قدم بزنید البته به شرطی که برخی اقدامات احتیاطی اولیه را رعایت کنید. آلمان از نظر جرم و جنایت در حالت کلی وضعیت بهتری نسبت به همسایگان خود در اروپای غربی دارد. براساس آمار جنایات پلیس ملی در سال 2021، به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت حدود 5200 جرم رخ داده است.
برای درک بهتر معنای واقعی این ارقام بیایید به شاخص جرم و جنایت نگاه کنیم؛ براساس این شاخص آمار سطح کلی جرم و جنایت در یک منطقه از مقیاس صفر (بدون جرم) تا 100 (هرج و مرج مطلق) تخمین زده میشود. براساس آمار، نرخ شاخص جرم و جنایت آلمان در سال 2022، 36/4 بوده است. این رقم کمتر از نرخ شاخص جرم و جنایت در کشورهای فرانسه (52/4)، بریتانیا (46/5) و ایتالیا (45/2) است؛ اما از کشورهای اسپانیا (33/9)، هلند (27/9) و دانمارک (26/6) بالاتر است.
نرخ قتل در آلمان
براساس آمار بانک جهانی، نرخ قتل در آلمان در سال 2020 حدود 1 در هر 100 هزار نفر بود. شاید تصور کنید که این آمار پایین به دلیل همه گیری کووید - 19 بوده است؛ اما حقیقت این است که نرخ قتل در آلمان در دهه گذشته نسبتاً ثابت مانده است. نرخ قتل در فرانسه و بریتانیا اندکی از این رقم بالاتر است در حالیکه در ایتالیا و هلند این میزان اندکی پایینتر است؛ با این وجود در حالت کلی تفاوت چندانی با هم ندارند. تقریباً نرخ قتل در همه این کشورها حدود 1 نفر در هر 100 هزار نفر جمعیت است.
تنها در سالهای آخر قرن بیستم یعنی در سال 1997 نرخ قتل در آلمان به 2/5 مورد به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت رسید که هنوز در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر جهان بسیار پایین است. به عنوان مثال نرخ قتل در ایالات متحده در سال 2020، 7 نفر به ازای هر 100 هزار نفر بوده است.
امنیت در آلمان
در یک نظرسنجی در آلمان از افراد پرسیده شد که تا چه اندازه احساس امنیت میکنند. نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که نگرانی افراد در مورد امنیت شخصی خود در این کشور، در حد متوسطی قرار دارد. در این نظرسنجی مشخص شد که آلمانی ها نسبت به شهروندان اکثر کشورهای اروپای غربی بیشتر احساس امنیت میکنند؛ در حالیکه از این نظر نسبت به همسایگان شرقی خود در سطح پایینتری قرار دارند.
تصادفات رانندگی در آلمان مانند بسیاری از کشورهای جهان علت اصلی مرگ و میر تصادفی افراد است. براساس آمارها در این کشور به ازای هر 100 هزار نفر، حدود 4 مورد مرگ ناشی از تصادفات رانندگی گزارش شده است. از آنجاییکه ایمنی خودروها سال به سال بهبود یافته و بسیاری از مردم آلمان به حمل و نقل عمومی، دوچرخه سواری یا پیاده روی روی آوردهاند؛ لذا این نرخ هر سال کاهش مییابد. با این وجود همچنان تصادفات رانندگی یک تهدید اصلی برای امنیت شخصی در آلمان محسوب میشود.
حتما بخوانيد: آشنایی با قوانین عجیب و غریب آلمان
رایج ترین جرایم ارتکابی در آلمان کدام ها هستند؟
خوشبختانه متداول ترین جنایاتی که در آلمان انجام میشوند اغلب به مرگ و میر ختم نمیشوند. شایع ترین حوادث جنایی در این کشور عبارتند از: سرقت (از جمله جیب بری و سرقت منزل) و جرایم مرتبط با وسایل نقلیه (مثل سرقت خودرو، خرابکاری و آتش سوزی). معترضان برلین در آتش زدن خودروها شهرت خاصی دارند؛ هر چند مدتی است نقش این پدیده نیز کمرنگ شده است.
در چند سال گذشته پیگیری جرایم یقه سفید (White-Collar Crime) در آلمان افزایش یافته است؛ موضوعی که مدتها به تعویق افتاده بود. در حال حاضر همچنان در این کشور مشکلاتی مانند فرار مالیاتی، کلاهبرداری و پولشویی حضور پررنگی دارند؛ اما انتظار میرود با افزایش نظارت عمومی کم کم از شیوع آنها نیز کاسته شود.
فساد در آلمان نیز بسیار کم است؛ حتی با وجود اینکه اخیراً برخی رسواییها این شهرت را خدشهدار کردهاند. این کشور براساس شاخصهای بین المللی، از نظر میزان رواج فساد در بخش عمومی در رتبه نهم جهان قرار دارد و از این نظر دارای وضعیت مناسبی است.
امن ترین و خطرناک ترین شهرهای آلمان
به طور کلی شهرها بیشتر از مناطق روستایی تحت تأثیر جرم و جنایت قرار دارند. هر چند عوامل زیادی در این زمینه نقش دارند؛ اما شاید تاثیر دو عامل تراکم جمعیت و فقر شهری از بقیه بیشتر باشد. این شرایط در آلمان نیز صدق میکند؛ اما از نظر میزان رواج جرم و جنایت یک شکاف واضح شمال به جنوب در این کشور دیده میشود.
به طور کلی رواج جرم و جنایت در مناطق جنوبی آلمان نسبت به مناطق شمالی آن کمتر است. برلین، فرانکفورت، برمن و هامبورگ بالاترین میزان جرم و جنایت را دارند. یکی از دلایل اصلی شیوع بالای جرم و جنایت در مناطق مذکور، استقرار سازمانهای تبهکاری جرایم سازمان یافته درگیر در قاچاق مواد مخدر، پولشویی، اخاذی، قاچاق جنسی و قاچاق اسلحه در این شهرهاست. متاسفانه تمام این سازمانهای تبهکاری در جوامع شهری محروم رشد کرده و گسترش مییابند.
اما در عوض نرخ جرم و جنایت در شهرهای جنوبی مانند مونیخ بسیار پایینتر است؛ اگر چه مردم محلی معتقدند که جنبش اکتبر و نوشیدن بیش از حد مشروبات الکلی ناشی از آن ممکن است بر امنیت عمومی تاثیر منفی بگذارد.
کلام پایانی
در مجموع آلمان کشوری بسیار امن با نرخ پایین جرایم خشن است. با وجود اینکه گاهی اوقات داستان قتل و ضرب و شتم سرفصل اخبار را به خود اختصاص میدهند؛ اما مطمئن باشید تا زمانی که شخصاً درگیر گروههای فعال در زمینه جرایم سازمان یافته نشوید میتوانید با خیال راحت به زندگی خود ادامه دهید. با این حال بهتر است در آلمان نیز مانند سایر نقاط جهان از عبور و مرور به تنهایی در شبها پرهیز کنید و به مکانهای ناشناخته و خلوت نروید. فراموش نکنید که انسان در هر کجای جهان که باشد باز هم جایز الخطاست!
در ادامه حتما بخوانيد: امید به زندگی در آلمان چقدر است؟