امید به زندگی در آلمان چقدر است؟

آلمان به دلیل استاندارد بالای زندگی در دنیا معروف شده و به همین دلیل دارای یکی از طولانی ترین طول عمرها در سطح جهان است. امید به زندگی در آلمان طی چند دهه گذشته به لطف پیشرفت سیستم خدمات بهداشتی این کشور و کاهش نرخ مرگ و میر نوزادان به طور پیوسته در حال افزایش بوده است.

میانگین امید به زندگی در هنگام تولد در آلمان با توجه به جنسیت فرد متفاوت است و به طور کلی با میانگین اتحادیه اروپا مطابقت دارد. پس بیایید در این مطلب شبکه مترجمین راستین با هم نگاهی دقیق‌تر به این موضوع بیندازیم و ببینیم که میانگین عمر یک آلمانی حدوداً چقدر است.

 

آلمانی ها چقدر عمر می کنند؟

در سال 2021 میانگین امید به زندگی آلمانی ها در زنان 83/4 سال و در مردان 78/5 سال بود. در حالت کلی میانگین طول عمر برای تمام شهروندان این کشور 81 سال است. این در حالی است که در همین سال میانگین امید به زندگی در میان شهروندان اتحادیه اروپا 80 سال بود.

 

وضعیت طول عمر در آلمان نسبت به سایر کشورها

در تمام اتحادیه اروپا یک فاصله پنج ساله بین امید به زندگی در مردان و زنان وجود دارد که از این نظر نیز آلمان با کلیت اتحادیه اروپا مطابقت دارد. دلایل زیادی برای وجود این شکاف مطرح شده که از جمله آنها می‌توان به ژنتیک، انتخاب سبک زندگی و کار اشاره کرد.

با این وجود آلمان بالاترین امید به زندگی را در اروپا ندارد. این افتخار در سال 2020 به ایسلند، نروژ و سوئد تعلق گرفت؛ اگر چه هنگ کنگ با میانگین 88 سال برای زنان و 82/9 سال برای مردان همچنان در این زمینه در جهان پیشتاز است.

 

تغییرات امید به زندگی در آلمان

امید به زندگی در آلمان از سال 1950 به طور پیوسته همواره افزایش یافته است. در سال 1950 متوسط امید به زندگی در آلمان 66/7 سال بود؛ این رقم تا سال 1990 به 74/5 سال رسید و همان طور که مشخص است طی سال‌های بعد نیز همچنان به رشد خود ادامه داد. سازمان ملل متحد پیش‌ بینی می‌‌کند که امید به زندگی در دهه‌‌های آینده نیز همچنان افزایش خواهد یافت و در سال 2100 در آلمان به بیش از 90 سال خواهد رسید.

اما امید به زندگی در آلمان در دوره‌های خاصی از قرن بیستم، کاهش قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرد. زیرا این کشور در قرن بیستم درگیر جنگ جهانی اول بود و بعد از آن با آنفلوانزا و بعدها جنگ جهانی دوم دست و پنجه نرم کرد. از اینرو بین سال‌های 1940 تا 1945، امید به زندگی در این کشور تقریباً 16 سال کاهش یافت؛ اگر چه این رقم پس از پایان جنگ به سرعت بهبود یافت. در قرن بیست و یکم نیز همه‌ گیری کووید  - 19 باعث کاهش طول عمر آلمانی ها شد؛ هر چند در مقایسه با دوران جنگ چندان چشمگیر نبود.

 

طول عمر زندگی در آلمان

 

چرا امید به زندگی در آلمان در حال افزایش است؟

دلایل زیادی برای افزایش امید به زندگی در آلمان و سراسر جهان وجود دارد. یکی از عوامل بسیار مهم توسعه و گسترش واکسن‌هایی است که به ریشه کن کردن بیماری‌های کشنده مانند آبله و فلج اطفال در بسیاری از نقاط جهان کمک کرده‌اند. سایر پیشرفت‌‌های پزشکی مانند ظهور آنتی ‌بیوتیک‌‌ها نیز در این زمینه نقش مهمی داشته‌اند.

از طرفی نمی‌توان از کنار بهبود خدمات بهداشتی و وضعیت خوراک و افزایش کیفیت سبک زندگی به راحتی گذشت؛ در حالت کلی جمیع این عوامل باعث افزایش متوسط امید به زندگی شده‌اند. اما از اواسط قرن بیستم به بعد، این افزایش عمدتاً به دلیل کاهش مرگ و میر در سنین بالا بوده است.

دولت آلمان نیز نقش مهمی در افزایش امید به زندگی در این کشور ایفا کرده است. در سال 2008 طرح IN FORM برای ترویج رژیم غذایی سالم و افزایش فعالیت بدنی راه اندازی شد. در ضمن قوانین کنترل دخانیات، به کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری‌های مرتبط با سیگار کمک کرده‌اند.

 

کلام پایانی

در حال حاضر امید به زندگی در آلمان در هنگام تولد برای همه شهروندان این کشور فارغ از جنسیت، 81 سال است؛ اما بین دو جنسیت مذکر و مونث تقریباً 5 سال فاصله وجود دارد. در این کشور مردان می‌توانند به طور متوسط 78/5 سال و زنان 83/4 سال عمر کنند. متوسط امید به زندگی در آلمان و اکثر کشورهای جهان از آغاز قرن بیستم به دلیل پیشرفت‌‌های پزشکی و تمرکز بر شیوه‌های زندگی سالم به ‌طور قابل ‌توجهی افزایش یافته و براساس پیش بینی‌ها همچنان ادامه خواهد داشت.