7 دانشمند معروف آلمانی که باید بشناسید

احتمالاً نام آلبرت انیشتین (اینشتین) به گوشتان خورده باشد؛ اما چند دانشمند آلمانی دیگر را نیز می‌شناسید؟ آلمان دانشمندان برجسته زیادی را در حوزه‌های مختلف به جهان علم معرفی نموده که در سراسر دنیا معروف شده‌اند. اگر در ادامه با شبکه مترجمین راستین همراه باشید؛ 7 طبیعت شناس و مهندس برجسته آلمانی را به شما معرفی می‌کنیم که در قرون 16 تا 21 می‌زیسته‌اند و تاثیرات شگرفی بر دنیای علم گذاشته‌اند.

 

برترین دانشمندان آلمانی

تاریخ آلمان سرزمینی است که از تاریخ و فرهنگ غنی برخوردار می‌باشد، و مهد انسان‌های عالم در طول تاریخ بوده است. بنابراین تهیه لیستی از دانشمندان این سرزمین کار چندان مشکلی نیست.

 

1. آلبرت انیشتین (Albert Einstein)

آلبرت انیشتین به احتمال زیاد آلبرت اینشتین مشهورترین دانشمند آلمانی است که یکی از بزرگترین فیزیکدانان تاریخ محسوب می‌شود. دلیل معروفیت او طرح نظریه نسبیت و شناخته شده ترین معادله جهان، یعنی هم ارزی جرم - انرژی است. از اینرو برای خیلی‌ها، نام انیشتین با نبوغ مترادف است.

او در سال 1879 در اولم (Ulm) به دنیا آمد. جوانی خود را در سوئیس و برلین سپری کرد، و سرانجام در سال 1921 جایزه نوبل را دریافت نمود. وی با روی کار آمدن نازی‌ها در آلمان، به ایالات متحده مراجعه کرد و در آنجا به کار خود ادامه داد.

 

2. آمالی امی نوتر (Amalie Emmy Noether)

نوتر هم عصر انیشتین بود و با وجود اینکه ممکن است اکثر ما نام او را نشنیده باشیم؛ اما انیشتین او را خوب می‌شناخت. وی نوتر را یک "نابغه خلاق و قابل توجه ریاضی" توصیف می‌کرد. تئوری نوتر در فیزیک رابطه بین تقارن‌ها و قوانین بقا را توضیح می‌دهد. همچنین نوتر بر روی تئوری میدان‌ و جبر کار می‌کرد.

نوتر در شهر ارلانگن (Erlangen) متولد شد و بین سال‌های 1915 تا 1933 در دانشگاه گوتینگن (University of Göttingen) فعالیت می‌کرد. وی در سال 1933 به ایالات متحده نقل مکان کرد، و بعدها در کالج های برین مایر (Bryn Mawr College) و پرینستون مشغول فعالیت شد.

 

3. کارل بنز (Karl Benz)

در هر کجا که درباره دانشمندان آلمانی و اختراعات آنها صحبت می‌شود؛ حتماً نام کارل بنز نیز به میان می‌آید. بنز یک مهندس ماشین بود و در سال 1885 اولین خودروی بنزینی جهان را اختراع کرد. شرکت او با نام Benz & Cie تا سال 1900 به بزرگترین تولید کننده اتومبیل در جهان تبدیل شد.

اما جالب است بدانید که همسر کارل به نام برتا (Bertha) نیز نقش مهمی در ساخت خودرو داشته است. برتا در سال 1888 حدود 104 کیلومتر با اتومبیلی که همسرش اختراع کرده بود، رانندگی کرد و در طول این سفر ایده اختراع لنت ترمز را مطرح نمود. پس از آن همسرش را متقاعد کرد که برای بالا رفتن از مکان‌های پرشیب به دنده سوم نیاز دارد. بدین ترتیب باعث ابداع این دو مورد بسیار مهم شد.

 

4. ماکس برن (Max Born)

ماکس برن یک فیزیکدان آلمانی بود که نقش مهمی در توسعه مکانیک کوانتوم داشت. او بخش مهمی از ابداعات خود را زمانی انجام داد که در دهه 1920 استاد دانشگاه گوتینگن بود و سرانجام در سال 1954 بعد از بارها نامزدی توانست جایزه نوبل فیزیک را دریافت کند.

ماکس برن در سال 1882 در برسلاو به دنیا آمد و در نهایت در سال 1933، یعنی زمانیکه نازی‌ها قدرت را به دست گرفتند، گوتینگن را ترک کرد. او سپس به بریتانیا نقل مکان نمود، و در دانشگاه‌های کمبریج و ادینبورگ مشغول به کار شد.

 

 

5. ماریا ژئوپرت مایر (Maria Goeppert-Mayer)

ماریا ژئوپرت مایر نیز یکی از فیزیکدانان آلمانی و جزء برترین دانشمندان قرن بیستم بود. او در سال 1906 در کاتوویتس در امپراتوری آلمان به دنیا آمد؛ اما بخش زیادی از زندگی خود را گوتینگن گذراند و در سال 1924 در آنجا به دانشگاه رفت. دانشگاه گوتینگن در دهه 1920 واقعاً دوران شکوفایی خود را پشت سر می‌گذراند؛ از اینرو تمام دانشمندان آلمانی آن عصر به نوعی با این دانشگاه در ارتباط هستند.

ژئوپرت مایر پایان نامه دکتری خود را در زمینه فیزیک نظری نوشت، و پس از ازدواج به کار خود در ایالات متحده ادامه داد. او در سال 1963 جایزه نوبل فیزیک را برای طرح مدل ریاضی ساختار پوسته‌ای هسته‌ای دریافت کرد.

 

6. الکساندر فون هومبولت (Alexander von Humboldt)

الکساندر فون هومبولت الکساندر فون هومبولت که در دسته برترین طبیعت شناسان و جغرافیدانان تاریخ قرار می‌گیرد؛ در سال 1769 در برلین به دنیا آمد. مشهورترین اثر هومبولت، کتاب Kosmos بود که براساس ایده او درباره وحدت طبیعی (که همه جنبه‌های سیارات را به هم مرتبط می‌کند) نوشته شده است. این اثر در آن زمان انقلابی برپا کرد و به یکی از پرفروش ترین کتاب ها در عرصه بین المللی تبدیل شد.

در ضمن هومبولت به سفر نیز بسیار علاقه داشت و بین سال‌های 1799 تا 1804 مدتی را در آمریکای جنوبی، مکزیک و کوبا سپری کرد. او زمانیکه در آن مناطق حضور داشت؛ محل استوای مغناطیسی (Magnetic Equator) را کشف کرد و نمونه‌های گیاهی زیادی را گردآوری نمود. هومبولت یکی از اولین افرادی بود که به بررسی موضوعاتی چون جنگل زدائی و تغییرات آب و هوایی پرداخت، و این ایده را مطرح کرد که قاره‌ها زمانی یک سرزمین بزرگ به هم پیوسته بوده‌اند.

 

7. یوهانس کپلر (Johannes Kepler)

یوهانس کپلر آخرین دانشمند آلمانی این لیست است که در سال 1571 در شهر وایل (Weil der Stadt) به دنیا آمد. کپلر در وهله اول یک ستاره شناس بود، و اولین کسی است که حرکت سیارات را به درستی توضیح داد و "نظریه خورشید مرکزی" ستاره شناس همکارش یعنی نیکلاس کوپرنیک (Nicolaus Copernicus) را بسط داد.

در ضمن او کارهای زیادی در زمینه اپتیک (نورشناسی) انجام داد، و اولین فردی محسوب می‌شود که یک عینک برای نزدیک بینی اختراع کرد و نحوه کار تلسکوپ را توضیح داد. تلسکوپ فضایی کپلر به افتخار وی نامگذاری شده است.

 

کلام پایانی در مورد دانشمندان برجسته آلمانی

سهم آلمان در دنیای علم بسیار زیاد است، و از گیاه شناسی و نقشه برداری گرفته تا فیزیک و صنعت خودرو را شامل می‌شود. با وجود اینکه ما اغلب تنها نام مردان این عرصه را می‌شنویم؛ اما زنانی مانند نوتر و مایر نشان می‌دهند که این عرصه فقط مردانه نبوده است. شاید آشنایی با این دانشمندان مهم به شما انگیزه یادگیری زبان آلمانی را بدهد.