5 هنرمند معروف آلمانی که شناخت آنها جذاب است

معمولاً از نظر کلیشه های ملی، فرانسه و ایتالیا در انحصار هنرمندان پرشور و رمانتیک هستند. از طرف دیگر آلمانی ها به سفت و سخت بودن و خویشتن داری معروف هستند. از آنجایی که اینها کلیشه های چندان جالبی نیستند؛ لذا باعث می‌شوند که آثار تاثیرگذار، مبتکرانه و پرشور هنرمندان آلمانی کمتر به چشم بیایند و این بی انصافی است.

 

برترین هنرمندان آلمانی

طول تاریخ آلمان در قرن نوزدهم به سرزمین Dichter und Denker (شاعران و فیلسوفان) شهرت یافت و خانه برخی از بزرگترین آهنگسازان جهان بود. همچنین این کشور بعضی از تأثیر گذارترین هنرمندان و پایه گذاران جنبش‌های هنری مدرن را در خود جای داده بود. به همین دلیل ما قصد داریم در این گفتار شبکه مترجمین راستین نگاهی به چهره های معروف آلمانی بیندازیم و با هم کمی زندگی آنها را مورد کنکاش قرار دهیم.

 

1. آلبرشت دورر (Albrecht Dürer)

شاید بتوان گفت که آلبرشت دورر (1471- 1528) مهمترین شخصیت رنسانس آلمان است. وی در شهر نورنبرگ به دنیا آمد و به دلیل خلق نقوش چوبی به شهرت رسید. این در حالی است که آثار او شامل مجموعه وسیعی از پرتره‌ها، مجسمه‌های محرابی و نقاشی‌‌های آبرنگی است، و در میان آثارش می‌توان چندین کتاب را در زمینه تناسب انسانی، هندسه و ساخت آثار نظامی یافت که همگی به زبان آلمانی نوشته شده‌اند.

دورر با چهره های مشهور رنسانس ایتالیایی مانند جووانی بلینی (Giovanni Bellini)، رافائل (Raphael) و لئوناردو داوینچی (Leonardo da Vinci) مکاتبه داشت، و به دلیل تاثیرپذیری از آنها یک انقلاب در نقاشی‌های آبرنگی مناظر و ابزارهای چوب بری به وجود آورد. از اینرو تاثیر زیادی بر هنرمندان نسل‌های بعد از خودش گذاشت. از معروف ترین آثار دورر می‌توان به این موارد اشاره کرد: سنت ژروم در مطالعاتش (Saint Jerome in his Study) و سه حکاکی موسوم به Meisterstiche به نام‌های شوالیه، مرگ و شیطان.

 

اثر آلبرشت دورر

طرح های مرتبط با حیوانات و مناظر طبیعی - اثر آلبرشت دورر

 

2. کاسپار داوید فریدریش (Caspar David Friedrich)

کاسپار داوید فریدریش (1774- 1840) در شهر گرایفسوالد (Greifswald) واقع در سواحل دریای بالتیک به دنیا آمد. او از چهره‌‌های برجسته جنبش رمانتیک آلمان است، و به طور خاص برای نقاشی مناظر آلمانی معروف شده است. در آثار وی چهره‌های انسانی به صورت شبح وار و کوچک در برابر تصاویر طبیعی به تصویر درآمده‌اند. این نقاشی‌‌ها در اصل نمایانگر تمثیل‌هایی هستند که درماندگی انسان را در برابر نیروهای غیر مهمان ‌نواز طبیعت یا هیبت انسان را در حضور حق تعالی به تصویر می‌‌کشند.

به عنوان مثال در یکی از آثار فریدریش به نام دو مرد تامل کرده به ماه (Two Men contemplating the Moon)، دو چهره متفکر که در برابر یک آسمان پاستلی ترسناک ترسیم شده‌اند، در پیش زمینه نقاشی قرار گرفته‌اند. متاسفانه کارهای وی در طول زندگیش مورد استقبال قرار نگرفتند و او در فقر درگذشت. با این وجود امروزه فردریش که معاصر گوته و برادران گریم (Brothers Grimm) است؛ به عنوان یکی از چهره‌های کلیدی رمانتیسم (Romanticism) و تاثیرگذارترین هنرمند آلمانی در نسل خود شناخته می‌شود.

 

3. کته کلویتس (Käthe Kollwitz)

کته کلویتس (1867- 1945) هنرمند فعالی بود و در طول زندگی خود چندین هزار طراحی، تقریباً 300 اثر چاپی و 40 اثر مجسمه‌ای خلق کرد، و اولین زنی بود که به عضویت آکادمی هنرهای پروس (Prussian Academy of Arts) انتخاب شد و به مقام استاد افتخاری نائل گردید. دو اثر معروف کلویتس به نام بافندگان (The Weavers) و جنگ دهقانی (The Peasant War) فقر و رنج طبقات کارگر را به تصویر می‌‌کشند.

با این وجود غم و اندوه والدین پس از اینکه کلویتس پسرش پیتر را در ماه‌‌های اولیه جنگ جهانی اول از دست داد، به مضمون اصلی آثار او تبدیل شد. کپی بزرگ ‌شده‌ مجسمه مادر با پسر مرده‌ اش (Mother with her Dead Son) را می‌‌توان در ساختمان عظیم نویه واخه (Neue Wache) در قلب برلین یافت؛ شهری که کلویتس بیش از 50 سال در آن زندگی کرد و اکنون موزه‌ای در این شهر به او و آثارش اختصاص یافته است.

 

 

4. پاول کله (Paul Klee)

پاول کله (1879- 1940) اندکی قبل از شروع جنگ جهانی اول، یعنی زمانی که یک هنرمند جوان و کمتر شناخته شده بود، به عضویت گروه نقاشان اکسپرسیونیست (Expressionist) درآمد؛ این گروه با وجود اینکه عمر کوتاهی داشت، اما بسیار تاثیر گذار بود. این گروه، Der Blaue Reiter یا سوارکار آبی نام داشت و متشکل از واسیلی کاندینسکی (Wassily Kandinsky)، فرانتس مارک (Franz Marc) و آوگوست ماکه (August Macke) بود.

کله در طول سال‌‌های جنگ جهانی اول، حتی پس از خدمت سربازی به طراحی و نقاشی ادامه داد؛ اگرچه مرگ مارک و ماکه از نظر هنری و شخصی بر او تاثیر زیادی گذاشت. وی پس از جنگ به یکی از چهره‌‌های کلیدی جنبش باوهاوس (Bauhaus) تبدیل شد و از سال 1921 تا 1931 در مدرسه تدریس کرد. اما پس از مدتی تدریس در آکادمی دوسلدورف به دلیل تهدیدهای حزب نازی که هنر او را منحط می‌دانستند مجبور شد به سوئیس فرار کند و در آنجا در سال 1940 بر اثر یک بیماری خودایمنی درگذشت. از معروف ترین نقاشی های کله می‌توان به Ad Parnassum و Twittering Machine اشاره کرد.

 

اثر پاول کله

نقاشی قلعه و خورشید - اثر پاول کله

 

5. ماکس ارنست (Max Ernst)

ماکس ارنست (1891- 1976) از پیشگامان سوررئالیسم اروپا و جنبش هنری دادا (Dada) بود. او مجموعه‌‌ای با ارزش از نقاشی‌‌های رنگ روغن، کلاژ (تکنیک چسباندن عکس)، مجسمه‌ سازی و چاپ بلوک را با الهام از زندگی‌ نامه و تاثیرات اسطوره‌ای خود خلق کرده است. ارنست در شهر برول (Brühl) در نزدیکی کلن در سال 1891 به دنیا آمد. وی چهار سال از عمرش را صرف خدمت در هر دو جبهه در جنگ جهانی اول کرد؛ این اتفاق علاوه بر اینکه تاثیر مخربی بر شخصیتش داشت بر آثار هنری او تاثیر متمایزی گذاشت.

ارنست پس از جنگ و قبل از اینکه برای دنبال کردن جنبش سوررئالیستی به پاریس برود؛ گروه دادا شهر کلن را به همراه برخی از معاصران خود تاسیس کرد. او بعداً در طول جنگ جهانی دوم به ایالات متحده گریخت و در آنجا به تاثیرگذاری بر جنبش هنر اکسپرسیونیست انتزاعی کمک کرد. از نقاشی های مشهور ارنست می‌توان ناپلئون در بیابان (Napoleon in the Wilderness)، انقلاب در شب (Revolution by Night)، سوررئالیسم و نقاشی (Surrealism and Painting) و فیل سولاوسی (Elephant Celebes) را نام برد.

 

کلام پایانی

همانطور که می‌بینید آلمان تاریخچه‌ای طولانی و پرباری در زمینه هنر دارد. امروزه دوباره این کشور در خط مقدم انواع آثار ادبی هنری جدید پیشگام شده و همچنان مرکز مهمی برای یادگیری است. این امر سبب گردیده هنرمندان زیادی را از سراسر جهان جذب‌ کند. همین موضوع زمینه را برای استفاده از نبوغ این استادان و فتح قله‌های جدید هنری توسط هنرمندان آلمانی مهیا کرده است.

 

در ادامه حتما بخوانيد: 9 آهنگساز معروف آلمانی طول تاریخ