14 نوع نان فرانسوی که باید حتما امتحان کنید
- 17 تیر 1402
- فراتر از ترجمه
فرانسه به دلایل زیادی یک مقصد گردشگری محبوب به شمار میآید که یکی از آنها تنوع غذاهای فرانسوی، خصوصاً گستردگی نان در این کشور است. همه نان باگت را میشناسند؛ اما نان های فرانسوی تنها به این مورد خلاصه نمیشوند و انواع و اقسام مختلفی دارند.
از اینرو ما در این گفتار شبکه مترجمین راستین قصد داریم درباره 14 نوع نان فرانسوی محبوب و خوشمزه صحبت کنیم؛ اگر چه تعداد آنها بسیار فراتر از این است. در این صورت دفعه بعد که به فرانسه سفر کردید میتوانید راحتتر از بین انواع نان های فرانسوی، گزینه محبوب خود را در رستوران یا نانوایی انتخاب کنید.
معروف ترین نان های فرانسوی
نان های فرانسوی به دلیل طعم خوبی که دارند همه را مشتاق خوردن میکنند. پس بیایید با هم نگاهی به دنیای جذاب انواع نان های خوش طعم فرانسوی بیندازیم. مطمئناً عطر نان تازه پخته شده هر کسی را جذب خود میکند.
1. Baguette (نان باگت)
قطعاً نمیتوان چنین فهرستی را با نانی به غیر از باگت شروع کرد. این نان بلند و باریک، یک نان کلاسیک فرانسوی است که در همه نانواییهای این کشور یافت میشود. معمولاً نانواهای کارکشته فرانسوی یک نان باگت سفید (که زیاد تحت پخت قرار نگرفته)، معمولی یا بیش از حد پخته شده را به مشتریان خاص خود پیشنهاد میکنند. نان Baguette آنقدر در فرانسه محبوب است که بخشی جدایی ناپذیر از صبحانه، ناهار و شام خانوادههای این کشور به شمار میآید.
جالب است بدانید که نان باگت انواع مختلفی دارد که محبوبترین آنها عبارتند از: باگت سنتی که به باگت دستی یا بدون افزودنیهای مصنوعی اشاره دارد، باگت la Ficelle که کوتاهتر، نازکتر و سبکتر از باگت معمولی است و باگت Spéciales که برای پخت آن از مواد اضافی مانند غلات و آجیل استفاده میشود.
2. Brioche (بریوش)
بریوش یک نان فرانسوی بحث برانگیز است؛ زیرا خیلیها به دلیل طعم شیرین آن معتقدند که یک نان شیرینی است. این نان با کره و تخم مرغ درست میشود و بسیار نرم و سبک است. معمولاً آن را با Pains au Lait (نان شیر) مقایسه میکنند که آن هم یک نوع نان فرانسوی است و شباهتها و تفاوتهایی با بریوش دارد. با این حال هر دو نوع نان شیرین و خوشمزه هستند.
3. Pain de Campagne
Pain de Campagne (که به صورت تحت اللفظی به معنی نان روستایی است) نوعی نان فرانسوی است که معمولاً به آن خمیر ترش نیز میگویند. برای تهیه این نان گرد و روستایی معمولاً از آرد گندم و چاودار استفاده میشود. به طور سنتی هدف از تهیه Pain de Campagne تغذیه خانوادهها در طولانی مدت بوده است. در نهایت باگت جایگزین این نان شد؛ هر چند در قرن بیستم دوباره مورد توجه قرار گرفت.
نان Pain de Campagne
4. Pain au Son
اگر عاشق نان هستید اما به دنبال یک نوع سالم آن میگردید؛ Pain au Son (نان سبوس دار) بهترین چیزی است که میتوانید انتخاب کنید. این نان سبوس دار با آرد مخلوط شده با سبوس درست میشود؛ به همین دلیل طعم بهتری دارد و تیرهتر است. هر قرص نان Pain au Son باید حداقل با 20 درصد از مخلوط آرد و سبوس ساخته شده باشد.
5. Fougasse (فوگاس)
فوگاس نوعی نان فرانسوی است که جزء غذاهای منطقه پروانس (Provence) محسوب میشود. این نان از آرد، مخمر و روغن زیتون درست میشود، و معمولاً روی آن مواد مختلفی مانند پیاز، پنیر و قارچ میریزند. به همین دلیل بیشتر شبیه پیتزاست. اگر در کریسمس به منطقه پروانس سفر کنید؛ متوجه میشوید که فوگاس در انواع غذاهای سنتی مورد استفاده قرار میگیرد.
6. Pains Spéciaux
کلمه Pains Spéciaux (نان ویژه) یک واژه مادر برای همه انواع نان های فرانسوی است که به غیر از دستور سنتی آرد، آب، مخمر و نمک از مواد اضافی دیگری نیز ساخته میشوند. نان تکه ای یا Pain de Mie که معمولاً در سوپرمارکتها یافت میشود و نان های حاوی غلات مانند نان تخمه آفتابگردان در زمره نان های Pains Spéciaux قرار میگیرند. اگر احساس میکنید در این زمینه کمی سردرگم شدهاید؛ ناراحت نباشید چون طبیعی است و کم کم با تسلط بر زبان فرانسوی بر این چالش نیز غلبه میکنید.
7. Pain au Fromage
برای تکمیل این لیست جامع از نان های فرانسوی باید به نان Pain au Fromage (نان پنیری) نیز اشاره کنیم. امروزه این نان با موادی مانند پنیر، نوارهای بیکن و زیتون تهیه میشود و توسط نانواییها به فروش میرسد. آنها بسیار خوشمزه هستند و کمی ماهیتشان با نان های سنتی فرانسوی تفاوت دارد.
نان Pain au Fromage
8. Boule de Pain
Boule یک کلمه فرانسوی است که معنای توپ را میدهد؛ به همین دلیل نام این نان توصیف کننده نوعی نان توپی خمیری است. این نان در بین نانوایان فرانسوی به قدری معروف است که از کلمه Boulangers برای توصیف نانوای نان و از واژه Boulangeries برای اشاره به نانواییهای آن استفاده میکنند.
Boule de Pain با انواع مختلف مواد تخمیر کننده آرد درست میشود. مردم معمولاً از خمیر مایه شیمیایی، خمیر مایه مخمر وحشی یا مخمر تولیدی برای عمل آوردن آن استفاده میکنند. این نان از بیرون ظاهری پوسته پوسته دارد؛ اما از داخل بسیار نرم و مطبوع است. آن را میتوانید با مربا یا پنیر سرو کنید و یا به عنوان یک غذای کمکی بخورید.
9. Pain D’épices
Pain D’épices (نان ادویه دار) یک غذای منحصر به فرد فرانسوی است که طعمی لذیذ دارد. این نان یک نوع شیرینی فرانسوی است که با آرد چاودار تیره، عسل و ادویههای معطر مانند دارچین تهیه میشود. در زبان انگلیسی معمولاً به آن Gingerbread (شیرینی زنجبیلی) گفته میشود.
این نان به رنگ قهوهای تیره است و به طور سنتی مزه رازیانه و جوز هندی دارد. مردم معمولاً کل آن را با عسل شیرین میکنند. Pain D’épices در اصل بدون مخمر پخته میشود؛ اما در دستور العملهای مدرن از جوش شیرین یا بکینگ پودر برای عمل آوردن استفاده میشود.
از نان Pain D’épices میتوان به عنوان دسر یا یک نان خوشمزه برای صبحانه استفاده کرد. این نان یکی از غذاهای مخصوص جشن کریسمس است که باید حتماً آن را امتحان کنید.
10. Pain de Mie
Pain de Mie یک نان منحصر به فرد فرانسوی است که معمولاً برش داده میشود و برای تهیه ساندویچ یا نان تست مورد استفاده قرار می گیرد. این نان که بیشتر در معرفی Pains Spéciaux کمی به آن اشاره کردیم؛ معمولاً به شکل گرد یا مستطیلی است. مردم به طور سنتی به این نان شکر اضافه میکنند؛ بنابراین طعم آن کمی شیرینتر از سایر نان های فرانسوی است.
Pain یک کلمه فرانسوی به معنای نان است و de Mie نشان دهنده قسمت نرم نان است که مردم در انگلیسی به آن Crumb (خرده نان) میگویند. دو روش برای پخت این نان وجود دارد: پخت در تابه سربسته یا بدون تابه سر بسته. این نان وقتی بدون ماهیتابه سربسته پخته شود، پوسته پوسته میشود. پس اگر دوست دارید نانتان ترد شود؛ باید از نانوا بخواهید آن را بیشتر در تنور نگهدارد. اما اگر از ماهیتابه سربسته برای پخت استفاده شود؛ نان دیگر پوسته پوسته نمیشود.
نان Pain de Mie
11. Miche (میش)
Miche یک نوع نان گرد بزرگ فرانسوی است که معمولاً با شیره گوشت پخته میشود. نانواها اغلب برای عمل آوردن و اسفنجی کردن آن از مخمر طبیعی استفاده میکنند. این مخمر از تخمیر محیط طبیعی به دست میآید. این نان بسته به مواد تشکیل دهنده آن ممکن است ترد یا سفت باشد. در فرانسه مردم از واژه Miche برای برشهای نان ساندویچی استفاده میکنند.
12. Tarte Flambee
Tarte Flambee که جواهر واقعی منطقه آلزاس (در شرق فرانسه) است؛ خمیر نازکی از نان است که در اجاق هیزمی پخته میشود. این نان به شکل مستطیلی یا بیضی است و با پنیر تازه (یا خامه ترش)، پیاز خلال شده و لاردون (چربی خوک) تزئین میشود، و هر بار داخل آن با مواد مختلفی پر میشود از قارچ، پنیر گرویر و پنیر مونستر گرفته تا مواد شیرینی مانند زغال اخته و سیب. Tarte Flambee به معنای پای پخته شده در شعلههای آتش است. این نان بیشتر شبیه یک پیتزای نازک با پوستههای سوخته است و در اصل غذای کشاورزان آلمانی اهل آلزاس است.
13. Fouée (فوئه)
آیا میخواهید یک پیش غذای خوشمزه فرانسوی را امتحان کنید؟ Fouée یک نوع شیرینی نرم و آبکی است که داخل آن با یک فیلینگ خوشمزه پر میشود، و ماده غذایی مناطق پوآتو (Poitou)، دره لوآر (Loire Valley) و شرانت (Charente) در غرب فرانسه است.
این نان زمانی متولد شد که نانوا میخواست حرارت اجاق را آزمایش کند. امروزه نانواها برای تهیه آن تکههای خمیر را روی کف تنور میچسبانند؛ در این صورت یک نوع شیرینی نرم و داغ به وجود میآید که شبیه نان پیتا (نان لواش منطقه خاورمیانه) است.
در فرانسه معمولاً نان Fouée را با کره شور، لوبیا سفید (Mogettes) و گوشت خوک سرو میکنند. این خوراکی وقتی گرم سرو میشود، مزه بهتری دارد. در گذشته Fouée بیشتر صبحانه کارگران بود.
14. Croissant (کروسان)
کروسان بخشی از فرهنگ آشپزی فرانسه محسوب میشود و نان خوش طعمی است که شکلی هلالی دارد. منشا این نان به اتریش بر میگردد و در قرن نوزدهم به وجود آمده است؛ در آن زمان فرانسوی ها با استفاده از دستور شیرینی کیپ فرل (Kipferl)، کروسان معروف را به وجود آوردند.
کروسان در بسیاری از فرهنگهای اروپایی یکی از خوراکیهای خوشمزه است. در ضمن یکی از بهترین انواع نان های ایتالیایی به شمار میآید. اسپانیایی ها نیز یک نوع خوشمزه از کروسان را دارند. در همه حالت کروسان از لایههای مختلف خمیر مایه تهیه میشود و تا شده و رول شده است و به همین دلیل بافتی پوسته پوسته دارد.
نان کروسان
جمع بندی
در مورد انواع مختلف نان های فرانسوی میتوان بسیار زیاد مطلب نوشت؛ در این صورت این مقاله بسیار بسیار طولانی خواهد شد. به همین دلیل در این لیست سعی کردیم محبوب ترین نان های فرانسوی را به شما معرفی کنیم که در هر نانوایی فرانسه یافت میشوند. حال که نام این نان ها را یاد گرفتهاید؛ بهتر است با اصطلاحاتی که در هنگام سفارش نان به آنها نیاز دارید نیز آشنایی پیدا کنید.
در ادامه حتما بخوانيد: 8 کلیشه درباره فرانسوی ها: آیا آنها واقعیت دارند؟