10 نویسنده سیاه پوست معروف که خواندن آثارشان جذاب است

نویسندگان سیاه پوست زیادی در طول تاریخ آثار خود را تقدیم دنیای ادبی کرده‌اند. در بیشتر موارد آثار آنها بر حقوق شهروندی و برابری متمرکز شده‌اند؛ بنابراین اغلب قالب شعر را برای بیان احساسات خود انتخاب کرده‌اند. اگر شما هم دوست دارید با بهترین نویسندگان سیاه پوست آشنا شوید و دنیای متفاوت آنها را مورد کاوش قرار دهید؛ حتماً با ما تا پایان این مطلب شبکه مترجمین راستین همراه باشید.

 

معروف ترین نویسندگان آفریقایی - آمریکایی طول تاریخ

بسیاری از نویسندگان برجسته دوران برده داری تا روزگار مدرن، از جامعه سیاه پوستان بوده‌اند. کتاب‌ها، شعرها و رمان‌های نویسندگان سیاه پوست دیدگاه روشنی از تحولات مهم تاریخی و فرهنگی، به ویژه در سرتاسر آمریکا در اختیار ما قرار می‌دهند. بنابراین آشنایی با آنها و خواندن آثارشان بسیار مفید است؛ پس لیست زیر می‌تواند در این زمینه به شما کمک شایانی نماید.

 

1. آلیس واکر (Alice Walker)

آلیس واکر در سال 1944 در جورجیا متولد شد، و به دلیل نوشتن آثار نثر، اشعار و داستان‌های کوتاه در رونق ادبیات آمریکا نقش مهمی داشته است. وی به خاطر رمانی به نام "رنگ ارغوانی (The Color Purple)" توانست به عنوان اولین زن آفریقایی – آمریکایی، جایزه پولیتزر را در سال 1982 دریافت کند. کتاب رنگ ارغوانی پر فروش ترین اثر واکر است که در سال 1985 به فیلمی به کارگردانی استیون اسپیلبرگ تبدیل شد.

 

2. لنگستون هیوز (Langston Hughes)

لنگستون هیوزلنگستون هیوز که در سال 1901 در شهر جاپلین (Joplin) ایالت میزوری به دنیا آمد؛ یکی از برترین شاعران و رمان نویس سیاه پوست تاریخ است که بخشی از رنسانس هالم نیز به شمار می آمد. اولین شعر وی در سال 1921 با عنوان "سیاه پوست از رودخانه ها صحبت می کند (The Negro Speaks of Rivers)" در مجله رسمی انجمن ملی برای پیشرفت رنگین پوستان (The Crisis) منتشر شد و به امضای او تبدیل گردید. این شعر در کتاب آبی خسته (The Weary Blues)، یعنی اولین مجموعه شعر هیوز موجود است.

 

3. مایا آنجلو (Maya Angelou)

مایا آنجلو، فعال حقوق مدنی و شاعر در سال 1928 در سنت لوئیس میزوری به دنیا آمد و پس از عمری طولانی در سال 2014 فوت کرد. او در طول عمر پربار خود افتخارات زیادی کسب کرد؛ از جمله مدال آزادی ریاست جمهوری (Presidential Medal of Freedom) در سال 2011 و نامزدی برای جایزه پولیتزر (Pulitzer Prize) در سال 1972. برجسته‌ترین اثر آنجلو کتاب "می دانم چرا پرنده در قفس می خواند (I Know Why the Caged Bird Sings)" است که در قالب یک اثر زندگی نامه‌ای در سال 1969 منتشر شد. تا هنگام مرگ، 36 اثر از او به چاپ رسید.

 

4. اکتاویا باتلر (Octavia Butler)

اکتاویا باتلر در سال 1947 در کالیفرنیا به دنیا آمد؛ وی کودکی خجالتی بود که از همان دوران بچگی عاشق نوشتن و خواندن شد. او از نوجوانی نوشتن داستان های علمی تخیلی را آغاز کرد و اولین داستان‌هایش را در دهه 1970 فروخت. طولی نکشید که کتاب‌ها و داستان‌های خانم باتلر طرفداران زیادی پیدا کردند و همین باعث شد تا او به نویسندگی به عنوان یک حرفه تمام وقت نگاه کند. وی جوایز نبولا (Nebula)، هوگو (Hugo) و کمک هزینه مک آرتور (MacArthur Fellowship) را برای آثارش دریافت کرد. کتاب "کیندرد (Kindred)" که به داستان سفر در زمان می‌پردازد؛ مشهورترین اثر باتلر است.

 

 

5. تونی موریسون (Toni Morrison)

تونی موریسون نام مستعار کلوئی آنتونی ووفورد موریسون (Chloe Anthony Wofford Morrison) است. او در سال 1931 در اوهایو متولد شد و در سال 2019 در نیویورک از دنیا رفت. موریسون با انتشار کتاب "ترانه سلیمان (Song of Solomon)" توجهات را در سطح ملی به خود جلب کرد؛ انتشار این اثر جایزه ملی حلقه منتقدان کتاب (National Book Critics Circle Award) را نیز برای وی به ارمغان آورد. او در سال 1988 برنده جایزه پولیتزر برای نوشتن کتاب "دلبند (Beloved)" شد و در سال 1993 توانست جایزه نوبل ادبیات را دریافت کند.

 

آلیس واکر

نویسنده سیاه پوست برتر تاریخ

 

6. ریچارد رایت (Richard Wright)

ریچارد رایت در سال 1908 در می سی سی پی به دنیا آمد و بیشتر مبارزات آفریقایی تبارهای زمان خود را در قالب رمان‌ها، داستان‌های کوتاه و اشعار به تصویر کشیده است. منتقدان ادبی معتقدند که رایت تاثیر زیادی در بهبود روابط نژادی در اواسط قرن بیستم در ایالات متحده داشته است.

رمان "پسرک سیاه (Black Boy)" یکی از مشهورترین آثار ریچارد رایت است که در سال 1945 منتشر شد. او در این کتاب به نقل خاطرات دوران نوجوانی خود در جنوب و آنچه باعث نقل مکان او به شیکاگو شد، صحبت کرده است. در نهایت رایت به عنوان یک تبعیدی به فرانسه مهاجرت کرد و در آنجا در سن 52 سالگی درگذشت. با این وجود آثار او باعث شد در تالار مشاهیر ادبی شیکاگو به ثبت برسد و چهره‌اش در سال 2009 بر روی تمبرهای پستی چاپ شود.

 

7. زورا نیل هرستون (Zora Neale Hurston)

زورا نیل هرستون در سال 1891 متولد شد و قسمت اعظم عمر خود را در جنوب آمریکا گذراند. او بخشی از رنسانس هارلم (Harlem Renaissance) در دهه 1920 بود و بیشتر به خاطر یکی از آثارش با عنوان "چشمان آنها به خدا می‌نگریست (Their Eyes Were Watching God)" که در سال 1937 منتشر شد، معروف گردید. این رمان از دوران بلوغ یک دختر آفریقایی - آمریکایی می‌گوید. جذابیت این اثر باعث شده تا همواره در لیست 100 رمان برتر انگلیسی زبان قرار بگیرد؛ در ضمن اغلب یکی از آثار برتر ادبیات آفریقایی - آمریکایی و ادبیات زنان بوده است. هرستون در سال 1960 در فلوریدا درگذشت.

 

8. دابلیو. ئی. بی. دیو بویس (W.E.B Du Bois)

دیو بویسویلیام ادوارد برگهارت دیو بویس که بیشتر با نام مخفف دابلیو. ئی. بی. دیو بویس شناخته می‌شود؛ اولین آفریقایی - آمریکایی تبار است که مدرک دکتری از دانشگاه هاروارد دریافت کرد. در ضمن او یکی از بنیانگذاران انجمن ملی پیشرفت رنگین پوستان، موسوم به NAACP است. دیو بویس در سال 1868 در ماساچوست به دنیا آمد و 95 سال عمر کرد.

او یک فعال مدنی بود و آثار زیادی را در زمینه ترویج آزادی و برابری در جامعه سیاه پوستان منتشر کرد. کتاب "بازسازی سیاه پوستان در آمریکا (Black Reconstruction in America)" بزرگترین اثر دیو بویس محسوب می‌شود که اصطلاح Color line (مانع نژادی) را وارد فرهنگ واژگان مدرن کرده است.

 

9. الکس هیلی (Alex Haley)

الکس هیلی در سال 1921 در ایالت نیویورک متولد شد و بیشتر به خاطر نوشتن کتاب "ریشه ها: حماسه یک خانواده آمریکایی (Roots: The Saga of an American Family)" به شهرت رسید؛ او در این کتاب تاریخچه زندگی خانواده خود را از دوران برده داری تا اواخر قرن نوزدهم به تصویر می‌کشد. هر چند این رمان به سرقت ادبی متهم شده است؛ اما بخش مهمی از تاریخچه ادبیات آفریقایی - آمریکایی به شمار می‌آید. در ضمن این کتاب به یک سریال کوتاه تبدیل شد و جایزه ویژه پولیتزر را در سال 1977 برای هیلی به ارمغان آورد. وی در سال 1992 در سیاتل در سن 70 سالگی درگذشت.

 

تونی موریسون

مشهورترین نویسندگان آفریقایی - آمریکایی

 

10. فیلیس ویتلی (Phillis Wheatley)

فلیس ویتلی یک برده بود که در فاصله بین سال‌های 1753 تا 1784 زندگی می‌کرد. وی به عنوان برده در بوستون فروخته شد؛ اما اربابش به او علاقمند شد و به او خواندن و نوشتن آموخت. او در نهایت سرودن شعر را آغاز کرد و به همراه ارباب و خانواده‌اش به دور دنیا سفر کرد تا نوشته‌هایش را به نمایش بگذارد. خانم ویتلی سرانجام با مرگ اربابش آزادی خود را به دست آورد و در دورانی که تعداد نویسندگان آفریقایی در آمریکا بسیار کم بودند، به نوشتن و انتشار شعر ادامه داد. وی در یکی از آثارش به نام On Being Brought from Africa to America به این می‌پردازد که چگونه بردگی برایش یک موهبت بوده است.

 

کلام پایانی در خصوص نویسندگان سیاه پوست مشهور

در این گفتار کوشیدیم به مشهورترین نویسندگان آفریقایی – آمریکایی تباری اشاره کنیم که آثارشان به زبان فارسی ترجمه شده است. با این حال لیست فوق می‌تواند گسترش بیشتری پیدا کند؛ بنابراین ما از مخاطبان خود می‌خواهیم در معرفی نویسندگان برجسته سیاه پوست و شناساندن آثارشان به ما کمک کنند، و در بخش نظرات نام آنها را بنویسند. امیدواریم با همکاری شما عزیزان بتوانیم مطالب بیشتری در حوزه کتاب و کتابخوانی منتشر کنیم.

 

در ادامه حتما بخوانيد: 10 نویسنده مکزیکی مشهور تاریخ