16 عنوان از بهترین کتاب های پائولو کوئیلو

پائولو کوئیلو (Paulo Coelho) یکی از بهترین نویسندگان برزیلی است. او در سال 1947 در ریودوژانیرو به دنیا آمد و تاکنون بیش از 300 میلیون نسخه از کتاب‌‌هایش در سراسر جهان فروخته شده‌اند. این نویسنده معروف الهام بخش نویسندگان زیادی در برزیل و سراسر جهان بوده است؛ به همین دلیل شبکه مترجمین راستین قصد دارد تا در این مطلب به معرفی برترین آثار این نویسنده بپردازد.

 

کتاب های محبوب پائولو کوئیلو

پائولو کوئیلو در داستان‌هایش با روایت سفرهایی که تغییری عمیق در شخصیت و درک خواننده از جهان ایجاد می‌‌کنند، خواننده را مهمان تجربیات معنوی می‌‌کند. تقریباً در تمام کتاب‌هایش، شخصیت‌‌های اسرارآمیزی وجود دارند که خوانندگان را به کشف چیزهای جدیدی در مورد خود تشویق می‌‌کنند.

اگر دوست دارید با خواندن چندین خط جملات بی نظیر، احساسات و افکار خود را در مورد جهان و درون خودتان متحول کنید؛ حتماً سعی کنید چند جلد از رمان‌های زیر را به کتابخانه‌تان اضافه نمایید.

 

1. کیمیاگر (The Alchemist)

کیمیاگر در سال 1988 منتشر شد و بهترین کتاب پائولو کوئیلو محسوب می‌شود؛ این اثر افسانه‌ای باعث شد تا وی به ستاره‌ای در آسمان ادب تبدیل شود. داستان درباره یک چوپان جوان اسپانیایی به نام سانتیاگو است که در منطقه خشک اندلس به چرای گوسفندانش می‌پردازد. وی در طول این کار مجبور می‌شود روزی به همراه گله خود به یک کلیسای قدیمی متروک پناه ببرد؛ در یکی از رویاهای این پسر جوان به او الهام می‌شود که قرار است اهرام مصر و تمام گنجینه‌های پنهان مصریان باستان را کشف کند.

این رویا وجود سانتیاگو را به تسخیر خود در می‌آورد؛ او پس از ملاقات با یک کیمیاگر خردمند، سرانجام سرنوشت خود را می‌پذیرد و زمین‌های کشاورزی اندلس را پشت سر می‌گذارد، و راه آفریقا را در پیش می‌گیرد تا سرنوشتش را در این سرزمین محقق کند. سانتیاگو و کیمیاگر در طول مسیر با چندین شخصیت عجیب و غریب آشنا می‌‌شوند؛ این اتفاقات باعث می‌گردند تا چوپان جوان بیشتر خود را بشناسد و درک عمیق‌تری از وجودش پیدا کند.

رمان کیمیاگر موفقیت بزرگی برای پائولو کوئیلو به ارمغان آورد و او را وارد صحنه ادبیات جهانی کرد؛ زیرا این کتاب به 35 زبان زنده دنیا ترجمه شد و میلیون‌ها نسخه از آن به فروش رسید. به واقع این اثر بسیار خواندنی است و با توجه به حجم کمی که دارد خواندنش بسیار زود به پایان می‌رسد.

 

کیمیاگر

 

2. شیطان و دوشیزه پریم (The Devil and Miss Prym)

کتاب شیطان و دوشیزه پریم (2000) داستانی است که خواننده را به درک عمیق مفاهیمی چون حرص، بزدلی و ترس تشویق می‌کند. داستان آن در دهکده دورافتاده ویسکوز (Viscos) فرانسه اتفاق می‌‌افتد که مسافری عجیب با کیسه‌‌ای پر از 11 شمش طلا به آنجا قدم می‌گذارد و یک سوالی اساسی در پس ذهن خود دارد: "آیا انسان‌ها خوب هستند یا بد؟"

یک متصدی هتل محلی به نام شانتال پریم وقتی این غریبه را اغوا می‌‌کند، در مرکز داستان قرار می‌گیرد؛ او تنها یک هدف پیش پا افتاده دارد و امیدوار است این غریبه بتواند زندگی هیجان ‌انگیزتری را نسبت به زندگی روزمره و خسته کننده‌ای ‌که در دهکده دارد برایش فراهم کند.

غریبه به شانتال و روستاییان یک انتخاب پیشنهاد می‌کند. آنها فقط در صورتی می‌توانند به ثروت او دست پیدا کنند که با کشتن کسی موافقت کنند. کوئیلو از زاویه دید این پیشنهاد شوم، ماهیت اساسی بشریت و تمایل ما برای ارتکاب اعمال وحشتناک به عنوان طمع را به تصویر می‌کشد.

 

3. دست نوشته های آکرا (Manuscript Found in Accra)

داستان رمان دست نوشته های آکرا (2013) در اورشلیم قرن یازدهم می‌گذرد و داستان مردمی را روایت می‌کند که در پشت دیوارهای یک شهر باستانی زندگی می‌کنند. مشکل بزرگی مردم این شهر را تهدید می‌کند؛ چون مبارزان صلیبی در حال نزدیک شدن به دروازه‌های شهر هستند و لاجرم مرگ را با خود به ارمغان می‌آورند.

پائولو کوئیلو در این کتاب نیز درست مانند دو داستان قبلی، مستقیماً از ترس‌‌ها و نگرانی‌‌های مردم شهر استفاده می‌کند؛ به همین دلیل خواننده می‌تواند انعکاسی از وجود خود را در این داستان ببیند. شخصیتی مرموز که به قبطی معروف است؛ نقش اصلی را در این داستان ایفا می‌کند و با سخنرانی‌‌های خود مردم محلی وحشت ‌زده را خطاب قرار می‌‌دهد و آنها را وادار می‌کند احساسات درونی خود را کشف کنند.

حتی با وجود اینکه صدای پای سم اسبان ارتش صلیبی تقریباً شنیده می‌شود؛ قبطی به توده‌های وحشت زده مردم توصیه می‌کند تا به جای اینکه اجازه بدهند ترس بر آنها چیره شود، به تمام جنبه‌های زندگی خود فکر کنند.

 

 

4. والکری ‌ها (The Valkyries)

رمان والکری ها (1992) درباره کوئیلو و همسرش، کریستینا است که ما را به یک سفر 40 روزه می‌برند. در این سفر آنها با گروهی از زنان جنگجو به نام والکری ها آشنا می‌شوند که با موتور سیکلت در بیابان های موهاوی (Mojave Desert) سفر می‌کنند. قصد پائولو و همسرش از رفتن به صحرا این است تا با فرشته‌ای صحبت کنند. سپس والکری ها به آنها کمک می‌کنند تا این فرشته را بیابند. در واقع نویسنده وقت خود را صرف می‌کند تا به خوانندگان نشان دهد که بخشش گذشته و فراموش کردن گناهان از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

5. ساحره پورتوبلو (The Witch of Portobello)

پائولو کوئیلو در کتاب ساحره پورتوبلو ( 2006) باز هم به سراغ شخصیتی مرموز می‌رود و داستان زندگی او را روایت می‌کند؛ این بار این شخصیت یک زن جوان اهل ترانسلیوانی (یک بخش تاریخی در رومانی) به نام آتنا است. سایر شخصیت‌های داستان که برخی از آنها چندان شناختی از آتنا ندارند؛ داستان وی را بازگو می‌‌کنند و از این طریق خواننده را تشویق می‌‌کنند تا در مورد ارزش‌‌های انسانی مانند عشق، اشتیاق و فداکاری فکر کند.

کتاب با مرگ آتنا آغاز می‌شود و سپس به سمت تولد او به عقب می‌رود. داستان زندگی او از دیدگاه‌‌های مختلف روایت می‌شود و کم کم مشخص می‌گردد‌ که داستان زندگی آتنا داستانی پرتلاطم و تراژدیک است.

مادر آتنا در کودکی به دلیل اینکه پدرش یک خارجی بود او را رها می‌کند. بعدها یک زوج ثروتمند لبنانی این دختر یتیم را به فرزندی قبول می‌‌کنند. او در نهایت در لندن به تحصیل می‌‌پردازد و در آنجا سعی می‌کند کمبودهای دوران کودکیش را جبران کند؛ اما در نهایت همه چیز به یک تراژدی ختم می‌‌شود.

 

خاطرات یک مغ

 

6. خاطرات یک مغ (The Pilgrimage)

کتاب خاطرات یک مغ یا زیارت (1987) یکی از اولین رمان‌هایی است که پائولو کوئیلو نوشته است. این داستان براساس تجربه شخصی نویسنده از پیاده‌روی در مسیر زیارتی کامینو ده سانتیاگو (Camino de Santiago) در دورانی است که دارای مسلک هیپی بود. وی در این سفر زیارتی سراسر اسپانیا را طی کرد و سرانجام از شهر شمالی سانتیاگو ده کومپوستلا (Santiago de Compostela) سر درآورد.

داستان این کتاب درباره خودشناسی است. پائولو مانند بسیاری از افرادی که با یک نقشه و کوله پشتی راهی یک پیاده روی طولانی می‌شوند؛ زمان زیادی را صرف تفکر در مورد خود و جهان کرد. او در این سفر تنها بود؛ اما با زائرین زیادی از طبقات مختلف اجتماع آشنا شد.

این کتاب نیز مانند سایر آثار برتر پائولو کوئیلو دارای یک شخصیت مرموز است. این بار مردی به نام پتروس، پائولو را وادار می‌کند تا درباره خودش فکر کند و هنجارهای اجتماعی را زیر سوال ببرد که معمولاً باعث می‌شوند انسان‌ها از دنبال کردن آرمان‌هایشان دست بردارند.

 

7. مکتوب (Maktub)

رمان مکتوب (1994)، سانتیاگو و فاطمه کتاب کیمیاگر را دنبال می‌کند. البته این اثر یک دنباله نیست؛ بلکه شامل همان شخصیت‌هاست. مکتوب به موضوع اضطراب ورود می‌کند و می‌خواهد بگوید که ترس در تصمیم گیری بدترین آفت زندگی است. شما باید به تصمیماتی که در گذشته گرفته‌اید و تصمیماتی که به آینده شما کمک می‌کنند اطمینان داشته باشید. با خواندن این کتاب برتر پائولو کوئیلو شاید بخواهید دنیا را تغییر دهید.

 

 

8. ورونیکا تصمیم می گیرد بمیرد (Veronika Decides to Die)

کتاب ورونیکا تصمیم می گیرد بمیرد (1998) یکی از تاریک ترین داستان های پائولو کوئیلو است. ورونیکا یک جوان 24 ساله اهل لیوبلیانا (Ljubljana) اسلوونی است که ظاهراً زندگی کامل و بی عیبی دارد؛ اما ناگهان به دلیل گرفتار شدن در یک هزارتوی تاریک و پیچیده تصمیم می‌گیرد با قورت دادن یک مشت قرص خواب به زندگی خود پایان دهد.

در حالیکه زن جوان در حال مرگ است تصمیم می‌گیرد نامه‌ای برای والدینش بنویسد؛ اما در این بین مجله‌ای پرت شده در یک گوشه با عنوان "اسلوونی کجاست؟"، حواس او را پرت می‌کند. ورونیکا نامه غم انگیزی که برای والدینش نوشته بود را به گوشه‌ای پرتاب می‌کند و در عوض تصمیم می‌گیرد نامه‌ای برای مطبوعات بنویسد و در آن توضیح دهد که می‌خواهد بمیرد زیرا هیچکس حتی نمی‌داند اسلوونی کجاست.

تلاش ورونیکا برای گرفتن جانش با شکست مواجه می‌شود. وی در بیمارستان از خواب بیدار می‌شود؛ اما پزشکان به او می‌گویند که آسیب ناشی از این قرص‌ها خیلی زود باعث مرگش می‌شوند. ورونیکا به یک کلینیک روانپزشکی فرستاده می‌شود و در آنجا منتظر مرگ از پیش تعیین شده خود می‌گردد.

کوئیلو در حالیکه می‌داند مخاطب منتظر مرگ ورونیکا است؛ از شخصیت او استفاده می‌‌کند تا به ما نشان دهد که همه ما اغلب دنیا را بدیهی در نظر می‌گیریم و تلاش می‌کنیم تا با تاثیر انتخاب‌های خود زندگی کنیم.

 

9. چون رود جاری باش (Like the Flowing River)

کتاب چون رود جاری باش (2006) کمی با سایر آثار پائولو کوئیلو متفاوت است و در اینجا خبری از راوی مرموز داستان‌ها نیست. این اثر شامل مجموعه‌‌ای از داستان‌‌های کوتاه، یادداشت‌‌ها، شعرها و حکایات است. این مجموعه به پرسش‌‌های عمیقی می‌‌پردازد، و مفاهیمی مانند مرگ یعنی چه؟ ریشه‌های زندگی چیست؟ و ما چرا اینجاییم؟ را بررسی می‌کند. در اینجا نیز کوئیلو قرار نیست به سوالات عمیق شما پاسخ‌‌های ساده و سهل الفهمی بدهد. در عوض او راه درست را به شما نشان می‌دهد و وادارتان می‌کند تا خود درباره پاسخ این پرسش‌ها فکر کنید.

 

ورونیکا تصمیم می گیرد بمیرد

 

10. کنار رود پیدرا نشستم و گریستم (By the River Piedra I Sat Down and Wept)

کتاب کنار رود پیدرا نشستم و گریستم (1994) داستان یک عشق دوران نوجوانی را روایت می‌‌کند که 11 سال پس از آنکه این دو معشوقه راه خود را در دوران کودکی از هم جدا می‌کنند، دوباره شعله‌‌ور می‌‌شود. عشق تازه بین این زوج باعث می‌شود آنها واقعیت‌های دردناک گذشته را کشف کنند؛ به همین دلیل خواننده روابط گذشته آنها را زیر سوال می‌برد و درک آنها از معنای عشق را به چالش می‌کشد.

 

11. زهیر (The Zahir)

رمان زهیر (2005) از زبان یک راوی ناشناس روایت می‌شود که همسرش خبرنگار جنگ است و بدون هیچ اطلاعی او را ناگهان ترک می‌کند. آیا او مرده، ربوده شده و یا به خاطر عشق دیگری وی را ترک کرده است؛ اینها پرسش‌هایی هستند که کتاب به دنبال یافتن پاسخ آنهاست. در این اثر نیز پائولو کوئیلو نوعی جستجوی معنوی را نشان می‌دهد.

 

12. بریدا (Brida)

کتاب بریدا (1990) یک رمان فانتزی با پیچ و تاب رئالیسم جادویی است، و داستان یک زن جوان ایرلندی را دنبال می‌کند که به سحر و جادو می‌پردازد. دنیای فانتزی این زن ایرلندی مضامین فراوانی مانند مذهب و عشق را به چالش می‌کشد و خواننده را به سفری سورئال برای خودشناسی دعوت می‌کند.

پائولو کوئیلو درباره کتاب بریدا به نیویورک تایمز گفته است: "من در بریدا که سومین رمانم محسوب می‌شود و آن را درست بعد از کیمیاگر نوشتم؛ داستان زن جوانی را روایت می‌‌کنم که غرق جادوگری و سنت‌های مختلف جادویی است. من در این اثر به بررسی مضامینی پرداخته‌ام که برایم عزیز هستند؛ مانند مادر بزرگ، ادیان بت پرستان و تصورات درباره عشق".

 

 

13. کوه پنجم (The Fifth Mountain)

داستان کتاب کوه پنجم (1996) در قرن نهم قبل از میلاد و در خاورمیانه می‌گذرد، و داستان الیاس نبی را دنبال می‌کند. دنیای این پیامبر جوان دائماً در حال تحول است و همین باعث می‌شود تا او با چالش‌هایی مواجه شود که او را وادار می‌کنند دین خود را زیر سوال ببرد. وی مجبور به فرار از محل زندگیش می‌شود.

کم کم در طول داستان الیاس نبی پیروی کورکورانه از دستورات خدا را کنار می‌گذارد و سرنوشت خود را در دستانش می‌ گیرد. تمایل فزاینده پیامبر به زیر سؤال بردن کلام خدا، به کاوش در مورد مفاهیمی چون اراده آزاد و جبرگرایی می‌انجامد. کتاب کوه پنجم نیز مانند بریدا، برای کسانی مناسب است که به دنبال کشف فلسفه و مذهب از طریق منشور داستان‌های کلاسیک شخصیت محور پائولو هستند.

 

14. جاسوس: رمان ماتا هاری (The Spy: A Novel of Mata Hari)

رمان جاسوس یا ماتا هاری (2016) براساس یک داستان واقعی است که در سال 1917 در پاریس رخ داده است. داستان درباره یک زن مهاجر فقیر به نام ماتا هاری است که گمنام به پاریس می‌‌آید؛ اما در عرض چند ماه به یکی از شناخته شده‌ترین زنان شهر تبدیل می‌شود. کم کم مشخص می‌شود که ماتا هاری تنها یک مهاجر فقیر نیست که برای زندگی بهتر به پاریس آمده است. او یک رقاص فوق العاده با استعداد است که در نهایت به جرم جاسوسی محکوم شده و اعدام می‌گردد.

ماتا هاری با موفقیت به بالاترین رده‌های جامعه پاریس راه پیدا می‌کند. او بارها قوانین را دور می‌زند تا به اهداف خود برسد و در این میان تعدادی از محترم‌ترین مردان شهر را شرمنده می‌کند. داستان براساس نامه آخر او روایت می‌شود که در آن به جهانیان توضیح می‌دهد که کیست و چگونه توانسته به محافل برتر در پایتخت فرانسه نفوذ کند. رمان جاسوس بسیار خواندنی و عالی است؛ از آن جهت که ما را با داستان زندگی زنی فوق العاده باهوش آشنا می‌کند که حاضر نیست جایگاه خود را در یک جامعه اساساً جنسیت زده بپذیرد.

 

یازده دقیقه

 

15. یازده دقیقه (Eleven Minutes)

کتاب یازده دقیقه (2003) داستان دلخراش زندگی زنی برزیلی به نام ماریا را روایت می‌کند که تصمیم می‌گیرد برای زندگی بهتر به سوئیس برود. این زن جوان پشت سرهم درگیر فجایع مختلف می‌شود و زندگی او را در سوئیس روز به روز پیچیده‌تر می‌کنند.

ماریا پس از ترک شغلش، از نظر مالی دچار مشکل می‌شود و به همین دلیل تصمیم می‌گیرد در ازای دریافت 1000 فرانک سوئیس با یک مرد عرب زندگی کند. او بعدها با رالف یک نقاش سوئیسی آشنا می‌شود و این آشنایی همه چیز را دگرگون می‌کند؛ زیرا عمیقاً عاشق این مرد می‌شود.

 

16. هیپی (Hippie)

کتاب هیپی (2018) زندگینامه پائولو کوئیلو است که به صورت سوم شخص نوشته شده است. این داستان در مورد افرادی است که به دور دنیا سفر می‌کنند، لباس‌های عجیب می‌پوشند و به صلح، عشق و آزادی اعتقاد دارند.

پائولو سفرش را از بولیوی به پرو، شیلی و آرژانتین و سپس آمستردام آغاز می‌کند. وی در آمستردام با کارلا، دختر جوانی که به دنبال یک همراه سفر به نپال است، ملاقات می‌کند. آنها با اتوبوس از سراسر اروپا و آسیا می‌گذرند و به پایتخت نپال، یعنی کاتماندو می‌روند. ما از رابطه آنها و سایر مسافران در سفر مطلع می‌شویم.

 

کلام پایانی

پائولو کوئیلو نویسنده بی نظیری است. او توانایی فوق العاده‌ای در بررسی پرسش‌های عمیق در مورد دین، عشق و فلسفه از طریق شخصیت‌های پیچیده دارد. کتاب‌های وی در یک چیز مشترک هستند: مسیر یافتن خود.

هر کسیکه دوست دارد در دنیای پیچیده تفکرات پائولو غرق شود؛ باید حتماً کتاب کیمیاگر را بخواند. اگر شما تمایل دارید در هنگام مطالعه یک رمان فعالانه غرق آن شوید و تنها یک مخاطب صرف نباشید؛ باید کتاب‌هایی مانند ورونیکا تصمیم می گیرد بمیرد، بریدا، و شیطان و دوشیزه پریم را در کتابخانه خود داشته باشد.

 

در ادامه حتما بخوانيد: 8 مورد از بهترین کتاب های آنی ارنو