12 مورد از بهترین کتاب های ارنست همینگوی
- 18 فروردین 1402
- جهان کتاب
کتاب های ارنست همینگوی (Ernest Hemingway) تاثیر عمیقی بر مردم گذاشتهاند و هنوز هم معروف هستند. او کسی است که برنده جایزه پولیتزر سال 1953 در ادبیات داستانی و جایزه نوبل ادبیات در سال 1954 شد. همینگوی که یکی از بزرگترین نویسندگان اوایل قرن بیستم بود؛ کتابهایی درباره نسل گمشده جنگ جهانی اول، جنگ داخلی اسپانیا و مکانهای شگفت انگیزی مانند پاریس نوشته است.
معروف ترین آثار ارنست همینگوی
با وجود اینکه فهرست آثار این نویسنده طولانی است؛ اما معمولاً این سوال مطرح میشود که بهترین کتاب های ارنست همینگوی کدامند؟ در ادامه نگاهی به برترین آثار او میاندازیم؛ پس با شبکه مترجمین راستین همراه شوید.
1. پیرمرد و دریا (The Old Man and the Sea)
کتاب پیرمرد و دریا (1952) آخرین رمانی بود که همینگوی در طول زندگی خود منتشر کرد؛ اما خیلیها معتقدند که این رمان بهترین اثر او میباشد. از آنجاییکه این کتاب بیشتر یک حکایت است تا یک رمان؛ پس در صورت نداشتن وقت زیاد برای مطالعه میتوانید آن را انتخاب کنید. به همین دلیل خیلیها این اثر را در دوران کودکی خواندهاند؛ اما کمتر توانستهاند معنای واقعی آن را درک نمایند. کافی است روی وضعیت اسفناک ماهیگیر که برای حرکت در آبهای آزاد تلاش میکند تمرکز کنید و سپس از خود بپرسید شما چه نقطه اشتراکی با وی دارید.
2. مرگ در بعد از ظهر (Death in the Afternoon)
اگر به دنبال کتابی هستید که داستانیتر باشد؛ بهتر است رمان مرگ در بعد از ظهر (1932) را بخوانید که در مورد گاوبازی نوشته شده است. ارنست همینگوی در طول این کتاب به فرهنگ و ریشههای این سرگرمی در اسپانیا میپردازد. تجربیات بی واسطه وی در هنگام نوشتن باعث شده تا این اثر بیشتر غیرداستانی باشد.
شاید برای خیلی از مردم دویدن با گاوهای نر در پامپلونا (Pamplona) جزء فهرست کارهایی است که آرزو دارند قبل از مرگ انجام دهند؛ اما این کتاب این آرزوها را به گونهای متفاوت به چالش میکشد. عدهای معتقدند این داستان زمینه را برای ورزش نویسی در سالهای آینده فراهم کرد. هنگامی که "مرگ در بعد از ظهر" برای اولین بار توسط انتشارات Scribner منتشر شد؛ حدود 10 هزار نسخه از آن چاپ شد.
3. خورشید همچنان می دمد (The Sun Also Rises)
خورشید همچنان می دمد (1926) اولین کتابی بود که ارنست همینگوی منتشر کرد و بسیاری معتقدند بزرگترین رمان او میباشد. هر چند در اولین چاپ تنها 5000 نسخه از آن فروخته شد؛ اما این رقم تا سال 1961 به بیش از یک میلیون نسخه رسید. همینگوی در طول نگارش این اثر به ارزشهای سرزمین مادری خود تکیه کرده و به تشریح تجربیات زندگی جدیدش در اروپای پس از جنگ جهانی اول پرداخته است. او از کافههای متعددی در پاریس دیدن کرد و سپس با اعضای نسل گمشده که از خونینترین جنگ تاریخ جان سالم به در برده بودند، صحبت نمود.
رویکرد ارنست همینگوی در این کتاب اندکی متفاوت است؛ زیرا او سعی میکند بدیها و زشتیهای افراد بازگشته از جنگ جهانی اول، از جمله جیک بارنز (Jake Barnes)، قهرمان داستان را به شیوهای زیبا به تصویر بکشد.
اگر چه این کتاب مورد استقبال منتقدان قرار گرفت؛ اما به موضوعات بغرنجی مانند اعتیاد به الکل و بی بند و باری پرداخته است. شاید توانایی رمان "خورشید همچنان می دمد" در ترسیم این مفاهیم بغرنج به شیوهای متفکرانه باعث شده تا نه تنها یکی از برترین کتاب های همینگوی، بلکه یکی از بزرگترین آثار ادبی طول تاریخ باشد.
حتما بخوانيد: 10 کتاب جنگی بی نظیر برای آشنا شدن با نبردهای بزرگ جهان
4. وداع با اسلحه (A Farewell to Arms)
کتاب وداع با اسلحه (1929) یکی دیگر از آثار زیبای همینگوی درباره جنگ جهانی اول است که داستان یک سرباز آمریکایی به نام فردریک هنری را روایت میکند. او در طول مدت اقامت خود در ایتالیا، با یک پرستار همکاری میکند که به او کمک میکند تا از خون، زخم و مرگ "جنگی برای پایان دادن به همه جنگ ها" (War to End All Wars) در جبهه ایتالیا فرار کند. این رمان بسیار مهیج است و در دل خود تصاویری از اسکی آلپاین و لحظاتی دلنشینی دارد؛ اما با پایانی غم انگیز خاتمه مییابد.
ارنست همینگوی در هنگام نوشتن این کتاب از تجربیات خود به عنوان راننده آمبولانس الهام گرفته است. اگر چه داستان ترسیم شده در این رمان بسیار اغراق آمیز است؛ اما یکی از آثار مهم جنگ جهانی اول به شمار میآید. کتاب دارای لحنی اطمینان بخش از نویسندهای با تجربه است که تواناییهای ادبی و خلاقانه خود را در داستانهای تخیلی به اثبات رسانده است. اگر به دنبال خواندن یک داستان جالب هستید؛ کتاب "وداع با اسلحه" برای شما بسیار مناسب است.
وقتی این رمان برای اولین بار منتشر شد؛ ناشر تنها 31000 نسخه از آن را سفارش داد که 510 نسخه اول آن با امضای ارنست همینگوی همراه بود. اما خیلی زود این اثر عنوان اولین کتاب پرفروش همینگوی را از آن خود کرد و در 12 ماه پس از انتشار بیش از 100 هزار نسخه از آن فروخته شد.
5. زنگ ها برای که به صدا در می آیند (For Whom the Bell Tolls)
وقایع نظامی یکی از موضوعات تکراری در رمان های ارنست همینگوی است و این اصل در رمان زنگ ها برای که به صدا در می آیند (1940) نیز از این قاعده مستثنی نیست. به نظر میرسد این کتاب آمیزهای از یک اثر تخیلی و غیرداستانی است. اساس این داستان بر واقعیت استوار شده؛ زیرا منعکس کننده تجربیات و تحقیقات نویسنده در زمانی است که به عنوان گزارشگر و خبرنگار جنگ در میانه جنگ داخلی اسپانیا فعالیت میکرد.
این کتاب مشکلات متعدد قهرمان داستان، یعنی رابرت جردن را بازگو میکند. با وجود اینکه همینگوی در این اثر با گرفتاری جمهوری دوم اسپانیا همذات پنداری میکند؛ اما همانند اهداف رابرت جردن در سراسر رمان، علل این اتفاقات را ناشی از یک امید واهی به تصویر میکشد. ظهور آلمان نازی درست مانند دوران جنگ داخلی اسپانیا، نقش مهمی در "زنگ ها برای که به صدا در می آیند" ایفا میکند.
6. برف های کلیمانجارو و داستان های دیگر (The Snows of Kilimanjaro and Other Stories)
داستانهای کوتاه این مجموعه از میان آثار منتشر شده در کتابهای برنده هیچ چیز را نمی گیرد (Winner Take Nothing)، مردان بدون زنان (Men Without Women) و ستون پنجم و چهل و نه داستان اول (The Fifth Column and the First Forty-Nine Stories) انتخاب شدهاند. این آثار برگزیده همگی در سادگیشان زیبا هستند، اصالت شگفت انگیزی دارند، به شیوهای ماهرانه به تصویر کشیده شدهاند، و به خوبی گواهی بر وجود یکی از داستان نویسان چیره دست آمریکایی هستند.
داستان قاتلان (The Killers) در این کتاب آمده است؛ این اثر اولین داستان بالغ همینگوی است که توسط یک نشریه آمریکایی پذیرفته شد. این مجموعه شامل خود زندگینامه پدران و پسران (Fathers and Sons) هم میشود که در آن همینگوی برای اولین بار در کارنامه خود به خودکشی پدرش اشاره میکند.
بخشی از این کتاب به داستان "زندگی شاد کوتاه فرانسیس مکومبر (The Short Happy Life of Francis Macomber)" اختصاص دارد که به عقیده کارلوس بیکر (Carlos Baker)، زندگینامه نویس همینگوی، تلفیقی درخشان از مشاهدات شخصی، شنیدهها و ابداعات نویسنده است. خود داستان عنوان کتاب یعنی برف های کلیمانمجارو (The Snows of Kilimanjaro) نیز بخشی از این مجموعه است که همینگوی گفته در آن من تمام واقعیتها را در آن بیان کردهام.
حتما بخوانيد: بهترین نویسندگان داستان ها و رمان های تاریخی را بشناسید
7. جشن بیکران (A Moveable Feast)
اگر دوست دارید بدانید در آخرین روزهای زندگی همینگوی چه بر او گذشته است؛ احتمالاً عاشق کتاب جشن بیکران (1964) خواهید شد که پس از مرگ نویسنده منتشر شد و او هیچگاه وقت نکرد نسخه خطی آن را به پایان برساند. این کتاب خواننده را با آخرین لحظات زندگی این شاهکار دنیای ادب همراه میکند و مروری بر خاطرات روزهای اولیه زندگی همینگوی در پاریس نیز هست.
جشن بیکران شامل داستانهای مختلفی از جمله ماهیگیری در اعماق دریا، شکار زیردریاییهای آلمانی و همراهی با کاروان شکارچیان آفریقایی است. در واقع این کتاب درباره دوران جوانی زندگی همینگوی است که کم کم در حال پیشرفت در عرصه نویسندگی بود. به همین دلیل این زندگینامه یک گنجینه زمانی به شمار میآید که تصویری ناب از زندگی همینگوی در دوران جوانی و پاریس قرن بیستم را به نمایش میگذارد. اف اسکات فیتزجرالد (F. Scott Fitzgerald) نیز در نگارش نسخه خطی این کتاب نقشی پر رنگ دارد.
8. داشتن و نداشتن (To Have and Have Not)
داشتن و نداشتن (1937) یکی از شاهکارهای ارنست همینگوی است که منعکس کننده نظریات او در مورد طبقات مالی و اجتماعی نوظهور اوایل قرن بیستم است. شخصیتهای این کتاب براساس افرادی ساخته و پرداخته شدهاند که وی در زندگی واقعی خود با آنها ملاقات کرده است. به عنوان مثال افرادی از طبقه کارگر را به تصویر میکشد که در اسکلهای در کی وست (Key West) فلوریدا کار میکنند و همینگوی از نزدیک با آنها آشنا بوده است.
همینگوی در این کتاب به افراد ثروتمند صاحب قایق که در منطقه محلی با آنها روبهرو میشود نیز میپردازد. در ضمن وی با مهاجران چینی غیرقانونی برخورد میکند که از کوبا به کی وست آمدهاند و یک شهر چینی در این منطقه احداث میکنند که هنوز هم وجود دارد.
داستان رمان "داشتن و نداشتن" در دوران رکود بزرگ (Great Depression) قبل از جنگ جهانی دوم میگذرد. ارنست همینگوی در این کتاب نگاهی تنگاتنگ به تغییرات سیاسی و اجتماعی طبقه کارگر میاندازد. در عین حال این رمان چندان به طرح نیو دیل (New Deal) که توسط فرانکلین روزولت (Franklin Roosevelt) در دوران ریاست جمهوریش به اجرا درآمد نمیپردازد. در عوض بیشتر حول و هوش خوداتکایی، آزادی شخصی و مدنیت تحت تنش است، و بازتاب بسیاری از چالشهای اجتماعی پیش روی ایالات متحده در آن زمان میباشد.
9. داستان های نیک آدامز (The Nick Adams Stories)
داستان های نیک آدامز (1972) یک مجموعه داستان کوتاه است که نگاهی به دوران جوانی زندگی همینگوی میاندازد. ارنست در کودکی با پدرش یعنی دکتر کلارنس همینگوی همراه میشد؛ او پزشک خیری بود و به سرخپوستان مجروح، زنان در حال زایمان و افرادیکه در موقعیتهای نامناسب در اردوگاههای سرخپوستان در شمال میشیگان زندگی میکردند، رسیدگی میکرد.
همینگوی خاطره یکی از این سفرها را در داستان "اردوگاه سرخپوستان (Indian Camp)" آورده که در آن نیک جوان به همراه پدرش راهی یک ماموریت پزشکی برای به دنیا آوردن یک نوزاد میشوند. در این داستان زایمان یک زن بومی آمریکایی دو روز به درازا میکشد و نیک میبیند که چگونه پدرش با یک چاقوی جیبی استریل شده و یک لگن آب جوشیده، این زن را سزارین کرده و کودکش را به دنیا میآورد.
خوانندگان با مطالعه داستان دکتر و همسر دکتر (The Doctor and the Doctor’s Wife) تا حدودی با رابطه بین پدر و مادر همینگوی آشنا میشوند. آنها همچنین با مطالعه داستان خانه سرباز (A Soldier’s Home) میتوانند احساسات همینگوی پس از جدایی از خانوادهاش و زندگی در اوک پارک (Oak Park) پس از بازگشت از جنگ جهانی دوم را درک نمایند.
10. در زمان ما (In Our Time)
در زمان ما اولین مجموعه داستان کوتاه ارنست همینگوی است که در سال 1925 منتشر شد. عنوان آن برگرفته از کتاب دعای رسمی کلیسای انگلیکان (Book of Common Prayer) است. از خود بیگانگی، از دست دادن، غم و اندوه و جدایی جزء مضامین اصلی داستانهای این مجموعه هستند. در واقع این مجموعه ادامه آثاری است که همینگوی آنها را با داستانهایی در توصیف جنگ، گاوبازی و رویدادهای جاری به رشته تحریر درآورد.
11. جزایر در طوفان (Islands in the Stream)
کتاب جزایر در طوفان برای اولین بار در سال 1970 یعنی نه سال پس از مرگ همینگوی منتشر شد، و داستان یک مرد هنرمند و ماجراجویی بسیار شبیه خود نویسنده است. این کتاب در آغاز دهه 1930، سرنوشت توماس هادسون را دنبال میکند، و به بررسی تجربیات او به عنوان یک نقاش میپردازد و نگاهی به فعالیتهای ضد زیردریایی وی در سواحل کوبا در طول جنگ جهانی دوم میاندازد.
12. مردان بدون زنان (Men Without Women)
کتاب مردان بدون زنان (1927) نمونهای از مهمترین و جذابترین نوشتههای اولیه همینگوی است. وی در 14 داستان این مجموعه به بررسی مضامینی میپردازد که شالوده آثار بعدی او را تشکیل میدهند؛ مضامینی مانند تلفات جنگ، روابط غالباً ناآرام بین زنان و مردان، ورزش و اخلاق ورزشی.
کلام پایانی درباره آثار شاخص همینگوی
شکی نیست که ارنست همینگوی یکی از بزرگترین نویسندگان طول تاریخ است. وی کتابهای متعددی را منتشر کرده که هنوز هم خواندنی و جذاب هستند. آثار او عمیق هستند، احساسات انسانی را با خود همراه میکنند و خوانندگان را مجبور مجبور مینمایند تا به تفکر در مورد زندگی خود بپردازند.
تمام مجموعههای داستانی کوتاه و رمان های ارنست همینگوی بر مکانها و لحظات مهمی در زمان تمرکز دارند؛ زیرا از اروپا و نیویورک گرفته تا دریای کارائیب و میشیگان را در مینوردند. بهتر است نگاهی به آثاری که در این گفتار معرفی کردیم بیندازید؛ به احتمال زیاد آنها نحوه نگرش شما به تاریخ، زندگی و کل جهان را تغییر میدهند.
در ادامه حتما بخوانيد: 16 عنوان از بهترین کتاب های پائولو کوئیلو